2014. augusztus 12., kedd

Mogyoróvajas keksz / Peanut butter cookies



Ezt a kekszet Joanne Fluke - Meggyes túrótorta és gyilkosság című könyvből készítettem el.
Szerintem nagyon finom lett, már alig van pár darab. Szerintem máskor is el fogom készíteni. :)


Hozzávalók (Kb. 25 db):


  • 110 g vaj
  • 200 g barna nádcukor (a recept szerint barna cukor)
  • 30 g kristálycukor
  • 0,5 tk vaníliaaroma
  • 3/4 tk szódabikarbóna
  • 0,5 tk sütőpor
  • 125 g mogyoróvaj
  • 1 tojás
  • 40 g tört sós mogyoró
  • 200 g liszt



  • nutella
  • lekvár



Elkészítés:

  1. A megolvasztott vajhoz keverjük hozzá a cukrokat, a vaníliaaromát, a szódabikarbónát és a sütőport.
  2. Adjuk hozzá a mogyoróvajat, majd a tojást, és keverjük simára.
  3. Majd tegyük hozzá a mogyorót, végül adagolva keverjük hozzá a lisztet.
  4. Formáljunk belőle diónyi nagyságú golyókat, majd a sütőpapírral bélelt tepsiben helyezzük el egymástól kb 5-7 cm-re.
  5. A közepébe nyomjuk egy kés mélyedést, és rakjunk bele nutellát, vagy lekvárt.
  6. Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 15 percig.
  7. Kihűlésig hagyjuk a tepsiben.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 45 perc - 1 óra
Sütési idő: kb 15 perc
Sütési hőfok: 175°C

Jó étvágyat hozzá!:)
--------------------------------------------------------

Ingredients (ca. 25 cookies):
  • 110 g butter
  • 200 g brown cane-sugar
  • 0,5 teaspoon vanilla aroma
  • 3/4 teaspoon cooking soda
  • 0,5 teaspoon baking powder
  • 125 g peanut butter
  • 1 egg
  • 40 g grout salted peanut
  • 200 g flour


  • nutella
  • jam


Directions:
  1. Mix the melted butter, sugar, vanilla sugar, vanilla aroma, cooking soda and the baking powder.
  2. Add the peanut butter, then the egg, and stir it well.
  3. Then add the peanut, and the flour, but a little at a time.
  4. Roll into walnut size balls, and place them well apart (ca. 5-7 cm from each other) to a pan covered with baking paper.
  5. Make a little hole to the top, and fill with nutella or jam.
  6. In a preheated oven, on 175°C bake it for 15 minutes.
  7. Leave in the pan until the cookies cool down.
Difficulty: easy
Prep time: 45 mins - 1 hour
Baking time: 15 mins

Baking temperature: 175°C

Bon appétit!:)





7 megjegyzés:

  1. Jáááj, ez tényleg gyilkosan finom lehet! :D

    VálaszTörlés
  2. Megcsináltam. Hát nem úgy néz ki mint a tied, inkább sütik lettek nem kekszek, de ízre finom. Legközelebb kisebb diókat csinálok. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlett!:) Remélem legközelebb külsőre is fog tetszeni!:)

      Törlés
    2. Az ünnepek alatt újra elkészítettem felhasználva az első sütésből nyert tapasztalatot. Szebbek lettek, de ehhez bevetettem egy kis fortélyt. Betettem a masszát a hűtőbe így a sütéskor nem mállt annyira szét és kimondottan szép lett. Ezt már fel merem vállalni. :-)
      Majd küldök róla fényképet. ;-)

      Törlés
    3. Kíváncsian várom a képet!:) Örülök, hogy most nem folyt szét :D

      Törlés