Ezt a kekszet Joanne Fluke - Meggyes túrótorta és gyilkosság című könyvből készítettem el.
Szerintem nagyon finom lett, már alig van pár darab. Szerintem máskor is el fogom készíteni. :)
- 110 g vaj
- 200 g barna nádcukor (a recept szerint barna cukor)
- 30 g kristálycukor
- 0,5 tk vaníliaaroma
- 3/4 tk szódabikarbóna
- 0,5 tk sütőpor
- 125 g mogyoróvaj
- 1 tojás
- 40 g tört sós mogyoró
- 200 g liszt
- nutella
- lekvár
Elkészítés:
- A megolvasztott vajhoz keverjük hozzá a cukrokat, a vaníliaaromát, a szódabikarbónát és a sütőport.
- Adjuk hozzá a mogyoróvajat, majd a tojást, és keverjük simára.
- Majd tegyük hozzá a mogyorót, végül adagolva keverjük hozzá a lisztet.
- Formáljunk belőle diónyi nagyságú golyókat, majd a sütőpapírral bélelt tepsiben helyezzük el egymástól kb 5-7 cm-re.
- A közepébe nyomjuk egy kés mélyedést, és rakjunk bele nutellát, vagy lekvárt.
- Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 15 percig.
- Kihűlésig hagyjuk a tepsiben.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 45 perc - 1 óra
Sütési idő: kb 15 perc
Sütési hőfok: 175°C
Jó étvágyat hozzá!:)
--------------------------------------------------------
Ingredients (ca. 25 cookies):
- 110 g butter
- 200 g brown cane-sugar
- 0,5 teaspoon vanilla aroma
- 3/4 teaspoon cooking soda
- 0,5 teaspoon baking powder
- 125 g peanut butter
- 1 egg
- 40 g grout salted peanut
- 200 g flour
- nutella
- jam
Directions:
- Mix the melted butter, sugar, vanilla sugar, vanilla aroma, cooking soda and the baking powder.
- Add the peanut butter, then the egg, and stir it well.
- Then add the peanut, and the flour, but a little at a time.
- Roll into walnut size balls, and place them well apart (ca. 5-7 cm from each other) to a pan covered with baking paper.
- Make a little hole to the top, and fill with nutella or jam.
- In a preheated oven, on 175°C bake it for 15 minutes.
- Leave in the pan until the cookies cool down.
Prep time: 45 mins - 1 hour
Baking time: 15 mins
Baking temperature: 175°C
Bon appétit!:)
Jáááj, ez tényleg gyilkosan finom lehet! :D
VálaszTörlésAlátámasztom! :D
TörlésPróbáld ki, megéri :P
TörlésÖrülök, hogy ízlett:D
Megcsináltam. Hát nem úgy néz ki mint a tied, inkább sütik lettek nem kekszek, de ízre finom. Legközelebb kisebb diókat csinálok. :-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett!:) Remélem legközelebb külsőre is fog tetszeni!:)
TörlésAz ünnepek alatt újra elkészítettem felhasználva az első sütésből nyert tapasztalatot. Szebbek lettek, de ehhez bevetettem egy kis fortélyt. Betettem a masszát a hűtőbe így a sütéskor nem mállt annyira szét és kimondottan szép lett. Ezt már fel merem vállalni. :-)
TörlésMajd küldök róla fényképet. ;-)
Kíváncsian várom a képet!:) Örülök, hogy most nem folyt szét :D
Törlés