Mamám nagyon sok szilvát hozott nekem, így arra gondoltam, hogy csinálok belőle valami finomat. Így ezt a nagyon finom amerikai süteményt választottam. :)
Hozzávalók:
Tészta:
- 250 g liszt
- 100 g hideg vaj
- 50 g cukor
- 1 csipet só
- 2 tk sütőpor
- 1 tojás
- 1,5 dl habtejszín
Töltelék:
- 600 g szilva
- 2 csapott ek étkezési keményítő
- 3 ek cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
- A szilvákat vágjuk ketté, és rakjuk a tál aljába.
- Szórjuk meg a keményítővel, a cukorral és a van.cukorral, majd forgassuk jól össze.
- A tésztához a lisztbe morzsoljuk bele a vajat, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjuk össze. (Puha tésztát fogunk kapni.)
- Egy kanál segítségével halmozzuk a szilva tetejére. (nagyon szorosan nem kell rakni, mert kicsit nőni fognak.)
- Szórjuk meg cukorral a tészta tetejét.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük kb 30-35 percig.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 30-35 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Eredeti recept: ITT
------------------------------------------------------------
Ingredients:
Batter:
- 250 g flour
- 100 g cold butter
- 50 g sugar
- 1 pinch of salt
- 2 teaspoon baking powder
- 1 egg
- 1,5 dl whipping cream
Filling:
- 600 g plum
- 2 tablespoon cornstarch
- 3 tablespoon sugar
- 20 g vanilla sugar
Directions:
- Cut into half the plums, and put in a heatproof saucepan.
- Spread with cornstrach, sugar and vanilla sugar, and stir it well.
- To the batter, crumb the butter to the flour, then add the all ingredients and mix it completely. (It will be soft.)
- Spoon the batter to the top of the fruits. (Don't put too close, because it will grow a little)
- Spread the top with sugar.
- In a preheated oven, on 180°C bake it for 30-35 mins.
Difficulty: easy
Prep time: 1 hour
Baking time: 30-35 mins
Baking temperature: 180°C
Bon appétit!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése