Oldalak

2014. október 27., hétfő

Diós kosárka








Anyáék a TV-ben láttak ehhez hasonló kosárkát, és nagyon megkívánták, így még másnap elkészült ez a nagyon finom sütemény. :)
Egy jó tanács, hogy ne sajnáljátok belőle a baracklekvárt:)
(Mi egyből dupla adagot készítettünk.)

Hozzávalók (2 nagy kosár, és 24 kicsi):
Tészta:

  • 400 g liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 250 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 1 csipet só


Dióhab:

  • 4 tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 200 g darált dió


  • baracklekvár


Elkészítés:

  1. A sütőporos, porcukros, sós lisztbe keverjük bele a tojássárgáját, majd morzsoljuk bele a vajat, és gyúrjuk össze. 
  2. A habhoz a tojásfehérjét verjük kemény habbá a porcukor felével.
  3. A darált diót keverjük össze a porcukor másik felével, és óvatosan keverjük össze a kemény habbal.
  4. A tésztát nyújtsuk ki kb 3 mm-esre, és szaggassuk ki.

Ha muffin formában sütjük:

     5.  A korongok alját kenjük meg lekvárral, és kanalazzunk rá 1 evőkanál habot.
     6.  A korong szélét fogjuk össze, és így helyezzük bele a muffin formába.

Ha tortaformában sütjük:

     5.  A formák alját kenjük ki vajjal, és lapogassuk bele a tésztát.
     6.  Kenjük meg lekvárral a tészta alját, és kanalazzuk rá a habot.

     7.  Előmelegített sütőben 190°C-on süssük 20 percig.
     8.  Kiszedés előtt várjunk egy keveset, hogy ne ragadjon bele az alja.



Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 190°C

Jó étvágyat hozzá!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése