Hozzávalók (2 rúd):
Tészta:
- 1 kg liszt
- 110 g cukor
- 1 van.cukor
- 1 csipet só
- 50 g élesztő
- 5-6 dl tej
- 2 ek zsír
- 2 ek holland kakaó
- 1 ek tej
Töltelék:
- 10 ek cukor
- 3 ek holland kakaó
- 3 ek liszt
Tetejére:
- 1 tojás
Elkészítés:
- 2 dl tejben futtassuk fel az élesztőt pici cukorral és pici sóval.
- A liszttel keverjük össze a cukrot, van.cukrot és a sót, majd csináljunk bele mélyedést, és öntsük bele a felfuttatott élesztőt.
- Adagolva adjuk hozzá a tejet, és dagasszuk kb félórán át.
- A tál oldalát kenjük meg zsírral, és gyúrjuk a tésztába.
- Osszuk két részre a tésztát.
- Az egyik felébe dagasszuk bele a tejjel kikevert kakaót.
- Kb. 1 órán át kelesszük.
- Osszuk két részre a fehér és a barna tésztát is.
- Lisztes deszkán nyújtsuk ki először a fehéret.
- Majd azonos méretűre a kakaósat, és helyezzük a fehér tetejére.
- A barna tetejét szórjuk meg a cukros, kakaós, lisztes keverék felével.
- Majd tekerjük fel.
- Ugyanígy járunk el a maradék tésztával is.
- Hagyjuk további félórán át kelni a két rúd kalácsot.
- A tészta tetejét kenjük meg felvert tojással.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 45 percig. (Ha nagyon pirulna, vegyük lejjebb.)
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 3,5-4 óra
Sütési idő: 45 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Azta! Nem szoktam reggelizni, de egy jó tejeskávéval ezt minden reggel elfalatoznám :D
VálaszTörlésDe jóó,örülök, hogy ehhez megjött a kedved!:))
TörlésSzia
VálaszTörlésA receptek leírása kitűnő jól áttekinthető, mennyiség nemzetközileg is használható.
VálaszTörlésSzia!Megcsinàltam, de èn tettem hozzà 2 tojàst ès mèg 1.5-2 dl tejet. Mennyei lett.😀 Mindig ìgy sütöm. Köszi a receptet!
VálaszTörlés