Ezt a receptet is anyukám régi receptes könyvéből halásztam. Egyik legkedvesebb süteményem!
Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy kellően megpuhuljon a tészta!
Hozzávalók:
Tészta:
- 600 g liszt
- 180 g vaj
- 4 ek olaj
- 150 g cukor
- 1 cs. sütőpor
- 4 tojássárgája
- 3 ek tejföl
- 1 dl tej
Töltelék:
- 2 dl tej
- 0,5 dl rum
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 ek baracklekvár
- 30 g holland kakaó
- 200 g vaj
- 200 g cukor
Hab:
- 4 tojásfehérje
- 250 g cukor
Elkészítés:
- A sütőporos, cukros lisztbe morzsoljuk bele a vajat, majd adjuk hozzá a tojássárgáját, tejfölt, és az olajat, és gyúrjuk össze.
- Adagoljuk hozzá apránként a tejet. (Ha szükséges, adjunk még hozzá.)
- Osszuk 3 részre a tésztát.
- 30x40 cm-es tepsi hátoldalán süssük előmelegített sütőben 180°C-on 15 perc alatt készre. (Ha pirulna, akkor vegyük ki hamarabb a sütőből!)
- Még melegen az egyik lapot morzsoljuk szét, és öntsük rá a vaníliás cukros, rumos tejet.
- Majd kavarjuk hozzá a baracklekvárt, és a kakaót.
- A vajat kavarjuk ki a cukorral, majd keverjük homogénre a töltelékkel.
- A kihűlt lapokat töltsük meg a kakaós krémmel.
- A tojásfehérjét a cukorral vízgőz felett verjük addig, amíg az edény falától elválik a hab, és darabos lesz.
- Majd a tészta tetejét kenjük meg a habbal, és hagyjuk legalább egy éjszakát pihenni.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 3x15 perc
Sütési hőfok: 180°C
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése