Ha 26 cm-es tortát szeretnél sütni, akkor az alábbi mennyiségeket duplázd meg.
Hozzávalók (18 cm-es):
Tészta:
- 100 g cukor + 40 g a habba
- 155 g liszt
- 20 g kakaó
- 75 ml olaj
- 75 ml tej
- 8 g sütőpor
- 2 tojás
Tejszínes krém:
- 2 dl habtejszín
- 4 púpos ek cukor
- 1 cs. habfixáló
Meggykrém:
- 0,5 üveg magozott meggybefőtt
- ízlés szerint cukor
- 1 cs. vaníliás puding
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
- 4 púpos ek cukor
- 1 cs. habfixáló
- csoki
Elkészítés:
1. A piskótához minden hozzávalót készítsünk elő:
- A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze.
- A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
- Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
- A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
- Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
- Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t).
- Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 50 percig. (TŰPRÓBA!)
- Először is tegyünk félre 10 szép szem meggyet a díszítéshez.
- A befőttet öntsük egy lábasba, majd botmixerrel aprítsuk össze a meggyet.
- A pudingot a meggy levével keverjük csomómentesre, majd állandó kevergetés mellett adjuk hozzá a meggyhez, és sűrűsítsük be.
- Végül hűtsük le.
4. A kihűlt piskótát vágjuk 3 fele, és az alsó lap köré tegyük vissza a tortakarikát.
5. A meggykrémet és a tejszínkrémet tegyük 1-1 zacskóba, és körkörösen töltsük meg a tésztát (1 kör tejszín, 1 kör meggykrém...).
6. A maradék tejszínkrémmel fedjük be a harmadik tortalap tetejét, és tegyük be a hűtőbe kb 3 órára.
7. A díszítéshez a tejszínt a cukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá, és kenjük le a torta oldalát.
8. Csokiforgáccsal díszíthetjük az oldalát.
9. A maradék tejszínkrémből nyomjunk rózsákat a torta tetejére, és a közepére tegyünk 1-1 szem meggyet.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk!
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 4,5-5 óra
Sütési idő: 50 perc
Sütési hőfok: 175°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Tojás nem kell bele?
VálaszTörlésDee kell, ne haragudj! Javítottam!!
TörlésDe szép magas! :)
VálaszTörlésKöszönööm:)) Ezt én is imádtam benne:)
TörlésSzia! Lehet buta kérdés, de nekem 20cm-es tortaformám van, ahhoz mi az arány? 😊
VálaszTörlésKöszönöm megsütöttem, jól sikerült.
VálaszTörlésSzia! 24 cm -es formám van elküldenéd az arányokat? Nagyon köszönöm.
VálaszTörlés