Anyáékkal arra gondoltunk, hogy mi lenne, ha kipróbálnánk egy másik receptet is, így végül a Rupáner bögrés mézesére esett a választás, köszi!:)
Nagyon finom lett, tényleg egyből puha!:)
1 bögre=2,5 dl
Hozzávalók (kb 100 db):
- 8 bögre liszt (1 kg)
- 1,5 bögre porcukor
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 300 g vaj
- 1 bögre méz
- 3 tojás
Díszítés:
- 2 tojásfehérje
- 362 g porcukor
- 0,2 kávéskanál citromsav
- (ha szeretnénk, hogy elterüljön az íróka, akkor 1 csészényi mennyiséghez adjunk 1,5-2,5 teáskanál vizet)
Elkészítés:
- A lisztet, a porcukrot, a sütőport, és a fűszerkeveréket kavarjuk össze.
- Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a mézet illetve a tojásokat, és gyúrjuk össze.
- Tegyük be a hűtőbe kb félórára-órára.
- Lisztezett tepsin nyújtsuk ki 5 mm vastagságúra, és szaggassuk ki.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 10-11 perc alatt készre.
- A tojásfehérjét a porcukorral és a citromsavval verjük kemény habbá, majd töltsük zacskóba, és díszítsük vele az elkészült mézeskalácsokat.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: kb 1,5 óra + díszítés
Sütési idő: 10-11 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése