2014. december 20., szombat

Mézeskalács



Anyáékkal arra gondoltunk, hogy mi lenne, ha kipróbálnánk egy másik receptet is, így végül a Rupáner bögrés mézesére esett a választás, köszi!:)
Nagyon finom lett, tényleg egyből puha!:)

1 bögre=2,5 dl

Hozzávalók (kb 100 db):

  • 8 bögre liszt (1 kg)
  • 1,5 bögre porcukor
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 300 g vaj
  • 1 bögre méz
  • 3 tojás


Díszítés:

  • 2 tojásfehérje
  • 362 g porcukor
  • 0,2 kávéskanál citromsav
  • (ha szeretnénk, hogy elterüljön az íróka, akkor 1 csészényi mennyiséghez adjunk 1,5-2,5 teáskanál vizet)


Elkészítés:

  1. A lisztet, a porcukrot, a sütőport, és a fűszerkeveréket kavarjuk össze.
  2. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a mézet illetve a tojásokat, és gyúrjuk össze.
  3. Tegyük be a hűtőbe kb félórára-órára.
  4. Lisztezett tepsin nyújtsuk ki 5 mm vastagságúra, és szaggassuk ki.
  5. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 10-11 perc alatt készre.
  6. A tojásfehérjét a porcukorral és a citromsavval verjük kemény habbá, majd töltsük zacskóba, és díszítsük vele az elkészült mézeskalácsokat. 


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: kb 1,5 óra + díszítés
Sütési idő: 10-11 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése