Nagyon finom könnyed, krémes torta.
Sajnos nekem a csokiréteg most nem kötött meg, így legközelebb teszek bele egy kis vajat.
Ha 26 cm-es tortát szeretnétek készíteni, akkor duplázzátok meg a mennyiséget.
Hozzávalók (18 cm-es torta):
Tészta:
- 2 tojás
- 2 ek liszt
- 2 ek cukor
- 1 ek kakaó
Narancsos túrós krém:
- 3 narancs
- 250 g túró
- 200 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 dl habtejszín
- 1 cs. habfixáló
- 2 ek zselatin
Csokikrém:
- 100 g csokoládé
- 1 dl habtejszín
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóiból süssünk piskótát.
- A krémhez a túrót 2 narancs levével, a cukorral és a vaníliás cukorral törjük össze.
- Verjük kemény habbá a tejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a narancsos túróhoz.
- A harmadik narancs levét a zselatinnal keverjük össze, majd melegítsük addig, míg elolvad a zselatin. (Ne forraljuk fel!)
- A narancsos zselatint óvatosan keverjük hozzá a krémhez.
- A kihűlt piskóta köré tegyük vissza a tortakarikát.
- A krémet öntsük rá, és tegyük be a hűtőbe pár órára.
- A tejszínt forraljuk fel, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a kockára tört csokit, és olvasszuk el benne.
- A megdermedt krém tetejére öntsük rá a csokikrémet, és tegyük vissza a hűtőbe további pár órára.
- A torta tetejét díszíthetjük pár szelet naranccsal.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Sütési idő: kb 15 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Gyönyörű!
VálaszTörlésKöszönöm szépen!:)
TörlésSzia, a lényeges kérdések ami nagyon fontos nekem: milyen zselatint, tejszínt és vajat vegyek, ami a végeredményt számítva nagyon nem mindegy, előre is köszi Vali
VálaszTörlésEn arra lennék kíváncsi hogy ebből a mennyiségbol hogyan sutottel piskotat?
VálaszTörlés