Oldalak

2014. december 20., szombat

Narancsos túrótorta




Nagyon finom könnyed, krémes torta.
Sajnos nekem a csokiréteg most nem kötött meg, így legközelebb teszek bele egy kis vajat.
Ha 26 cm-es tortát szeretnétek készíteni, akkor duplázzátok meg a mennyiséget.

Hozzávalók (18 cm-es torta):
Tészta:

  • 2 tojás
  • 2 ek liszt
  • 2 ek cukor
  • 1 ek kakaó


Narancsos túrós krém:

  • 3 narancs
  • 250 g túró
  • 200 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 ek zselatin


Csokikrém: 

  • 100 g csokoládé
  • 1 dl habtejszín


Elkészítés: 


  1. A tészta hozzávalóiból süssünk piskótát.
  2. A krémhez a túrót 2 narancs levével, a cukorral és a vaníliás cukorral törjük össze.
  3. Verjük kemény habbá a tejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a narancsos túróhoz.
  4. A harmadik narancs levét a zselatinnal keverjük össze, majd melegítsük addig, míg elolvad a zselatin. (Ne forraljuk fel!)
  5. A narancsos zselatint óvatosan keverjük hozzá a krémhez.
  6. A kihűlt piskóta köré tegyük vissza a tortakarikát.
  7. A krémet öntsük rá, és tegyük be a hűtőbe pár órára.
  8. A tejszínt forraljuk fel, majd a tűzről levéve adjuk hozzá a kockára tört csokit, és olvasszuk el benne.
  9. A megdermedt krém tetejére öntsük rá a csokikrémet, és tegyük vissza a hűtőbe további pár órára.
  10. A torta tetejét díszíthetjük pár szelet naranccsal.



Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Sütési idő: kb 15 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)


4 megjegyzés:

  1. Szia, a lényeges kérdések ami nagyon fontos nekem: milyen zselatint, tejszínt és vajat vegyek, ami a végeredményt számítva nagyon nem mindegy, előre is köszi Vali

    VálaszTörlés
  2. En arra lennék kíváncsi hogy ebből a mennyiségbol hogyan sutottel piskotat?

    VálaszTörlés