Hozzávalók:
Tészta:
- 7 tojássárgája
- 200 g cukor
- 15 ek. víz
- 2 ek olaj
- 200 g liszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 ek. kakaó
- 7 tojásfehérje
- 7-10 ek. cukor ( ízlés szerint a pudingba)
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 5 – 6 dl tej
Tetejére:
- 4 dl habtejszín ( ne felejtsd el előtte betenni a hűtőbe!)
- 3 ek cukor
- 1 cs. habfixáló
Elkészítés:
- A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, a vízzel, és az olajjal.
- Majd kavarjuk hozzá a sütőporos, lisztes, kakaós keveréket.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
- A pudingporból és a tejből főzzünk sűrű pudingot.
- A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
- A forró pudingot forgassuk össze a habbal és kenjük a sütőből kivett tészta tetejére, majd tegyük vissza további 10 percre, 180°C-on.
- A tejszínt a cukorral, habfixálóval verjük kemény habbá, és kenjük a kihűlt tészta tetejére.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra
Sütési idő: 20+10 perc
Sütési hőfok: 180 °C
Jó étvágyat hozzá!:))
Eredeti recept: ITT
---------------------------------------------
Easy, creamy dessert.
Ingredients:
Sponge:
- 7 egg-yolk
- 200 g sugar
- 15 tablespoon water
- 2 tablespoon oil
- 200 g flour
- 12 g baking powder
- 2 tablespoon cocoa
Puddingcream:
- 7 egg whites
- 7-10 tablespoon sugar
- 80 g vanilla puding powder
- 5-6 dl milk
Cream to the top:
- 4 dl whipping cream
- 3 tablespoon sugar
- 10 g whip it (stabilizer for whipping cream)
Directions:
- Stir the egg-yolk with the sugar, the oil and the water until smooth.
- Add the flour-baking powder-cocoa mixture, and mix it well.
- Pour into the pan.
- In a preheated oven, on 180°C bake it for 20 mins.
- While the sponge is baking, make the pudding.
- Stir well the pudding powder with the milk, and cook over low heat, until you have a thick cream.
- Whisk the egg whites with the sugar until stiff, and gently fold to the hot pudding cream.
- Spoon to the sponge, and bake it another 10 mins on 180°C.
- Whisk the whipping cream with the sugar and the stabilizer until stiff.
- Then spoon the cream into the cooled down cake.
Difficulty: easy
Prep time: 1 hour
Baking time: 20 + 10 mins
Baking temperature: 180°C
Bon appétit!