2015. január 12., hétfő

Créme brulée



Nagyoon finom! Belül hideg selymes krém, a tetején meleg, roppanós karamell réteg!! Mindenkinek ajánlom ezt a receptet!:)



Hozzávalók (5 tálka):

  • 4,5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojásságája
  • 90 g cukor


Tetejére:

  • 5 tk cukor


Elkészítés: 

  1. A tejszínt a vaníliás cukorral forraljuk fel.
  2. A tojássárgáját a cukorral kézi habverővel keverjük habosra.
  3. A felforralt tejszínt kanalanként kavarjuk a cukros tojássárgájához.
  4. Az elkészült krémet osszuk szét 5 tálkába.
  5. Majd a tálakat helyezzük egy tepsibe.
  6. Ezután öntsünk annyi felforralt vizet a tepsibe, hogy a tálkák feléig érjen (Ez nekem 1 liter volt körülbelül.)
  7. Takarjuk le alufóliával, és előmelegített sütőben, 160°C-on süssük 35 percig. 
  8. A sütőből kivéve még remegős a krém, de később szilárdulni fog.
  9. Tegyük hűvös helyre, ha kihűlt tegyük be a hűtőbe.
  10. Fogyasztás előtt szórjuk meg a tetejét 1 tk cukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk meg a cukrot.


Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés
Sütési idő: 35 perc
Sütési hőfok: 160°C


Jó étvágyat hozzá!:)

----------------------------------------------------------------

So gooooood!! The inside is cold, the caramel is hot and crispy. You have to definitely try this!!

Ingredients (for 5):

  • 4,5 dl whipping cream
  • 20 g vanilla sugar
  • 5 egg-yolks
  • 90 g sugar


To the top:

  • 5 teaspoon sugar


Directions:

  1. Bring to the boil the whipping cream with the vanilla sugar. 
  2. Beat the egg-yolks with the sugar until it becomes lighter in colour.
  3. Then stir to the egg-yolks mixture the whipping cream, but 1 teaspoon at a time.
  4. Pour the mixture into 5 soufflé bowl.
  5. Put the bowls into a bigger pan.
  6. Boil around 1 litre water, and pour to the pan. (to come half of the bowls)
  7. Cover with aluminium foil.
  8. In preheated oven, on 160°C bake it for 35 mins.
  9. Let to cool down, then put to the fridge,
  10. Before eating, spread the top with 1 teaspoon sugar, and melt it with a butane torch.


Difficulty: easy
Prep time: 45 mins + refrigeration
Baking time: 35 mins
Baking temperature: 160°C

Bon appétit!:)




4 megjegyzés:

  1. Szia! Azt szeretném kérdezni, h. a tojássárgához forrón kell a tejszínt hozzá adni? Köszönöm válaszod.

    VálaszTörlés