Hozzávalók (5 tálka):
- 4,5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 tojásságája
- 90 g cukor
Tetejére:
- 5 tk cukor
Elkészítés:
- A tejszínt a vaníliás cukorral forraljuk fel.
- A tojássárgáját a cukorral kézi habverővel keverjük habosra.
- A felforralt tejszínt kanalanként kavarjuk a cukros tojássárgájához.
- Az elkészült krémet osszuk szét 5 tálkába.
- Majd a tálakat helyezzük egy tepsibe.
- Ezután öntsünk annyi felforralt vizet a tepsibe, hogy a tálkák feléig érjen (Ez nekem 1 liter volt körülbelül.)
- Takarjuk le alufóliával, és előmelegített sütőben, 160°C-on süssük 35 percig.
- A sütőből kivéve még remegős a krém, de később szilárdulni fog.
- Tegyük hűvös helyre, ha kihűlt tegyük be a hűtőbe.
- Fogyasztás előtt szórjuk meg a tetejét 1 tk cukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk meg a cukrot.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés
Sütési idő: 35 perc
Sütési hőfok: 160°C
Jó étvágyat hozzá!:)
----------------------------------------------------------------
So gooooood!! The inside is cold, the caramel is hot and crispy. You have to definitely try this!!
Ingredients (for 5):
- 4,5 dl whipping cream
- 20 g vanilla sugar
- 5 egg-yolks
- 90 g sugar
To the top:
- 5 teaspoon sugar
Directions:
- Bring to the boil the whipping cream with the vanilla sugar.
- Beat the egg-yolks with the sugar until it becomes lighter in colour.
- Then stir to the egg-yolks mixture the whipping cream, but 1 teaspoon at a time.
- Pour the mixture into 5 soufflé bowl.
- Put the bowls into a bigger pan.
- Boil around 1 litre water, and pour to the pan. (to come half of the bowls)
- Cover with aluminium foil.
- In preheated oven, on 160°C bake it for 35 mins.
- Let to cool down, then put to the fridge,
- Before eating, spread the top with 1 teaspoon sugar, and melt it with a butane torch.
Difficulty: easy
Prep time: 45 mins + refrigeration
Baking time: 35 mins
Baking temperature: 160°C
Bon appétit!:)
Hm, milyen szépek! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen:)
TörlésSzia! Azt szeretném kérdezni, h. a tojássárgához forrón kell a tejszínt hozzá adni? Köszönöm válaszod.
VálaszTörlésSzia!
TörlésIgen, forrón kell hozzáadni!
Szandi