2015. január 21., szerda

Kandírozott narancs / Candied orange





Már régen ki akartam próbálni ezt a különlegességet, így elég sok receptet áttanulmányoztam. A legszimpatikusabb Moksha.hu-n Myreille receptje volt, így az ő lépéseit követtem.
Nagyon finom lett, és már kétszer fel is használtam: a narancsos banános pohárkrém tetejére raktam pár szeletet, illetve a mai reggelimet, a chia pudingot díszítettem vele.

Ugyan kicsit hosszú idő elkészíteni, mert 4-5 napos a folyamat, mégis szuper egyszerű.

Hozzávalók:

  • 4 narancs héja
  • 200 g cukor
  • 2 dl víz


Elkészítés:

  1. A narancsokat zöldséghámozóval hámozzuk meg úgy, hogy a lehető legkevesebb fehér rész legyen rajta.
  2. Tegyük hideg vízbe, amit 3 napon át minden reggel és este cseréljünk le.
  3. A 4. napon friss hideg vízben tegyük fel főni a narancsokat, és forrástól számított 10 percig főzzük.
  4. Öblítsük le hideg vízzel  a narancshéjakat, és vágjuk fel vékony csíkokra.
  5. 2 dl vízből és a cukorból főzzünk cukorszirupot (miután elolvadt a cukor, én még 5 percet főztem), és tegyük bele a narancshéj szeleteket, majd néhányszor megkavarva főzzük 30 percen keresztül (fedővel lefedve).
  6. Hagyjuk kihűlni a cukorszirupban a narancshéjakat.
  7. Másnap ismét tegyük fel főni a cukorszirupos héjakat, és fedő nélkül főzzük 25 percig.
  8. Majd egy villával szedjük ki a narancsokat egy sütőpapírra úgy, hogy ne legyenek egymáson, és hagyjuk teljesen kihűlni.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 5 nap

Jó étvágyat hozzá!:)


---------------------------------------------------------------


The candied orange definitely worth the 5 days work. 

Ingredients:

  • 4 orange peel
  • 200 g sugar
  • 2 dl water


Directions:

  1. Peel all oranges with a vegetable peeler, without the white pith.
  2. Put them in cold water, and change the water every morning and evening for three days.
  3. The 4. day, boil the peels in fresh water for 10 minutes.
  4. Then pour off the water, and cut the peels into 3-4 mm wide.
  5. Put the sugar and 2 dl water in a pan.
  6. Bring to boil, after the sugar dissolved, simmer for 5 minutes.
  7. Add the peels, and simmer gently for 30 minutes, sometimes stir them.
  8. Then let the peels in the sugar syrup to cool down.
  9. Next day, simmer the peels in the syrup for 25 minutes.
  10. Remove the peels from the sugar syrup to a baking paper, and let dry them.


Difficulty: easy
Prep time: 5 days

Bon appétit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése