Már régen ki akartam próbálni ezt a különlegességet, így elég sok receptet áttanulmányoztam. A legszimpatikusabb Moksha.hu-n Myreille receptje volt, így az ő lépéseit követtem.
Nagyon finom lett, és már kétszer fel is használtam: a narancsos banános pohárkrém tetejére raktam pár szeletet, illetve a mai reggelimet, a chia pudingot díszítettem vele.
Ugyan kicsit hosszú idő elkészíteni, mert 4-5 napos a folyamat, mégis szuper egyszerű.
Hozzávalók:
- 4 narancs héja
- 200 g cukor
- 2 dl víz
Elkészítés:
- A narancsokat zöldséghámozóval hámozzuk meg úgy, hogy a lehető legkevesebb fehér rész legyen rajta.
- Tegyük hideg vízbe, amit 3 napon át minden reggel és este cseréljünk le.
- A 4. napon friss hideg vízben tegyük fel főni a narancsokat, és forrástól számított 10 percig főzzük.
- Öblítsük le hideg vízzel a narancshéjakat, és vágjuk fel vékony csíkokra.
- 2 dl vízből és a cukorból főzzünk cukorszirupot (miután elolvadt a cukor, én még 5 percet főztem), és tegyük bele a narancshéj szeleteket, majd néhányszor megkavarva főzzük 30 percen keresztül (fedővel lefedve).
- Hagyjuk kihűlni a cukorszirupban a narancshéjakat.
- Másnap ismét tegyük fel főni a cukorszirupos héjakat, és fedő nélkül főzzük 25 percig.
- Majd egy villával szedjük ki a narancsokat egy sütőpapírra úgy, hogy ne legyenek egymáson, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 5 nap
Jó étvágyat hozzá!:)
---------------------------------------------------------------
The candied orange definitely worth the 5 days work.
Ingredients:
- 4 orange peel
- 200 g sugar
- 2 dl water
Directions:
- Peel all oranges with a vegetable peeler, without the white pith.
- Put them in cold water, and change the water every morning and evening for three days.
- The 4. day, boil the peels in fresh water for 10 minutes.
- Then pour off the water, and cut the peels into 3-4 mm wide.
- Put the sugar and 2 dl water in a pan.
- Bring to boil, after the sugar dissolved, simmer for 5 minutes.
- Add the peels, and simmer gently for 30 minutes, sometimes stir them.
- Then let the peels in the sugar syrup to cool down.
- Next day, simmer the peels in the syrup for 25 minutes.
- Remove the peels from the sugar syrup to a baking paper, and let dry them.
Difficulty: easy
Prep time: 5 days
Bon appétit!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése