Igazán szokatlan ízvilágnak bizonyult a mák és a málna együtt, de csak az első falat, aztán már csak úgy falatoztuk ezt a habkönnyű tortát.
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 tojás
- 3 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 ek kakaó
- 4 g sütőpor
Málnás és mákos mousse:
- 5 tojássárgája
- 200 g cukor
- 1 dl tej
- 1 dl víz
- 7+5 g zselatin
- 4 dl habtejszín
- 1 cs. habfixáló
- 250 g málna
- 150 g darált mák
- 1 kisebb citrom reszelt héja
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóiból süssünk piskótát.
- A kihűlt tészta köré tegyünk tortakarikát.
- A tojássárgáját a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejet, és vízgőz felett sűrűsítsünk kicsit rajta.
- A lereszelt citromhéjat keverjük a mákhoz.
- Az elkészült tojáskrém felét öntsük az összetört málnára, a másik felét meg a citromos mákra, és keverjük össze.
- A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, és annak is az egyik felét adjuk a málnához, a másik felét a mákhoz, majd óvatosan forgassuk össze.
- 0,5 dl vízhez adjunk először 5 g zselatint, majd melegítsük addig, míg a zselatin elolvad, és csurgatva kavarjuk hozzá a mákkrémhez.
- Az elkészült mákkrémet öntsük a tészta tetejére, és kb. 15 percre tegyük be a hűtőbe.
- 0,5 dl vízhez most 7 g zselatint adjunk, és ezt is melegítsük addig, míg a zselatin elolvad.
- Majd csurgatva kavarjuk a málnakrémhez.
- A hűtőből kivett tészta tetején óvatosan oszlassuk el a málna mousse-t.
- Tegyük be a hűtőbe egy éjszakára.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: kb 11 perc
Sütési hőfok: 180°C
Szia! Nagyon tetszik nekem ez a recept, mert hasonlít egy a családom által nagyon kedvelt tortához és szeretnék ahhoz hasonlót csinálni. A kérdésem az lenne, hogy ha én nem 2 hanem 1 rétegben szeretném megcsinálni a piskóta feletti réteget akkor azt meg lehet csinálni az alap recepted alapján úgy, hogy csak szimplán összekeverem a két krémet, vagy az teljesen más technikát igényel az esetleges más textúra miatt?
VálaszTörlésElőre is köszönöm!
Üdv.: Bálint
Szia Bálint!
TörlésÖrülök, hogy tetszik a recept!:)
Igazából, mivel mind a két rétegnek tojássárgájás krém az alapja, ezért én úgy gondolom, hogy össze lehet keverni a málnás és a mákos réteget is. Mivel a málnás kicsit folyósabb, ezért a zselatin mennyiséget ne csökkentsd le.
Üdv,
Szandi
Köszönöm szépen, a közel jövőben ki is fogom próbálni! :)
TörlésÉs szeretnék gratulálni az oldalhoz, nagyon sok a jó recept, magam is kipróbáltam már párat :)
Nagyon szívesen:)
TörlésÓ köszönöm szépeen, örülök, hogy tetszenek a receptek:)
Kedves Szandi!
VálaszTörlésMegcsináltam ezt a tortát és nagyon nagyon finom lett, imádtuk!! Köszönöm szépen a receptet :)
Kedves Orsi!:)
TörlésNagyon nagyon örülök, hogy ennyire ízlett!!:)
Szia .
VálaszTörlésEZ a recept hánx cm -es torta formához van ?
Szia!
Törlés26 cm-es tortához van a recept!