Nagyon finom narancsos omlós keksz!
Szellem a fazékban receptjét használtam:) (ITT)
Hozzávalók (30 db):- 80 ml narancslé
- 2 narancs reszelt héja
- 1 tojás
- 320 g liszt
- 210 g cukor
- 220 g vaj
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 2 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
- A narancslevet forraljuk fel, majd a puha vaj felét kavarjuk hozzá.
- A liszthez keverjük hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a narancs reszelt héját.
- Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tojást, és kezdjük el gyúrni.
- Végül öntsük hozzá a vajas narancskeveréket, és dolgozzuk össze.
- Tegyük be a hűtőbe minimum 3 órára. (Én csak 1 órára tettem, és emiatt túl lágy volt, így nem tudtam formázni, helyette kanállal tudtam csak a tepsibe halmozni a tésztát.)
- Formáljunk dió nagyságú golyókat, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kb 10 cm-re.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 12 perc alatt készre. (Az alján látni lehet, hogy szép színe van, akkor van kész)
- Ha teljesen kihűlt, olvasztott csokival díszíthetjük.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 12 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!
-------------------------------------------------------------------
This is a really easy, quick and delicious cookie!
Ingredients:
- 80 ml orange juice
- 2 oranges's peel
- 1 egg
- 320 g flour
- 210 g sugar
- 220 g butter
- 1 teaspoon baking powder
- 20 g vanilla sugar
Directions:
- Boil the orange juice, then turn of the heat, and add the half of the soft butter.
- Stir the flour with the sugar, the vanilla sugar, the baking powder and the peel of the oranges.
- Add to this mixture the melted butter and the egg, then mix it well.
- Finally, pour the juice into the mixture and mix until smooth.
- Refrigerate at least 3 hours. (I refrigerated only 1 hour, and it was too soft)
- Roll into walnut size balls, and place them well apart to a pan covered with baking paper.
- In a preheated oven, on 180°C bake it for 12 minutes (or until light brown on the edges).
- If all cooled down, you can decorate with melted chocolate.
Difficulty: easy
Prep time:1 hour + refrigerate
Baking time: 12 mins
Baking temperature: 180°C
Bon appétit!
Köszönöm a receptet,isteni lett a narancsos keksz!
VálaszTörlésSzerintem szerencsésebb lenne a sima olvasztott vaj helyett előbb a narancsosat beleteni, mert nekem nem vett fel ennyi folyadékot a tészta, így a narancsos vaj jelentős része nem került bele a tésztába, ezért nem lett elég narancsos a keksz. ��
VálaszTörlésValaki csinálta már igazi narancs kifacsart levével?
VálaszTörlésSzia,
Törlésén a narancsok levével készítettem. Úgy jártam el, ahogy a recept leírta és nem volt semmi gond. Nagyon finom lett a keksz :) Maga a tészta amikor összeállítod eléggé ragacsos állagú, de a hűtőben való várakozás megteszi a magáét. Kell a 3 óra, mert akkor jól formázható.
Elkészítettem. Nagyon finom lett! Külseje roppanós, belül puha.
VálaszTörlésElőre lecukrozott narancshéjat tettem bele jó bőven,lehet, hogy több volt, mint 2 narancsé, minél több, annál aromásabb. Legközelebb dupla adaggal kezdek, a dobozban eláll. Köszönöm. Elmentettem. T-L Lívia