Nagyon finom narancs krém, ami tökéletes torták, macaronok töltésére, de akár magában is elfalatozhatjuk.
Én macaron töltésre használtam, nagyon finom lett.
- 2 narancs leve (kb 120 ml)
- 1 narancs reszelt héja
- 90 g porcukor
- 2 tojás
- 50 g vaj
Elkészítés:
- A narancs levét, a héját, a cukrot és a tojásokat tegyük egy edénybe, majd egy kézi habverővel kavarjuk homogénre.
- Alacsony lángon (én 9-esből 3-ason), állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ez kb. 20-25 percet fog igénybe venni.
- Úgy ellenőrizhetjük le, hogy kész van-e, hogy egy kiskanállal kiveszünk belőle, kicsit hagyjuk, hogy lehűljön, és ha nem folyik le, akkor jó lesz.
- Ha elkészült, adjuk hozzá a vajat, és kavarjuk ki.
- Ha teljesen kihűlt, akkor töltésre kész.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 20-25 perc + hűtés
Jó étvágyat hozzá!:)
------------------------------------------------------------------
This orange cream is perfect for filling cakes or macarons!
Ingredients:
- 120 ml orange juice (ca. 2 oranges)
- 1 orange's peel
- 90 g powdered sugar
- 2 whole eggs
- 50 g butter
Directions:
- Put the orange juice, the peels, the powdered sugar and the eggs in a saucepan, and stir it well with a whisk.
- Cook over low heat until you have a thick cream, stirring constantly. (For me it was ca. 20-25 mins)
- You can check it when it is ready: refrigerate a little cream, and if it isn't move, the curd is good.
- Remove from the heat, and add the butter, and stir it well.
- Refrigerate it, and you can fill the macarons.
Difficulty: easy
Prep time: 20-25 mins
Bon appétit!:)
Biztos hogy kell hozzá az egèsz tojás? Nem elèg csak a sárgája?
VálaszTörlés