2015. január 6., kedd

Orange curd



Nagyon finom narancs krém, ami tökéletes torták, macaronok töltésére, de akár magában is elfalatozhatjuk.


Én macaron töltésre használtam, nagyon finom lett.

Hozzávalók:

  • 2 narancs leve (kb 120 ml)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 90 g porcukor
  • 2 tojás
  • 50 g vaj


Elkészítés:

  1. A narancs levét, a héját, a cukrot és a tojásokat tegyük egy edénybe, majd egy kézi habverővel kavarjuk homogénre.
  2. Alacsony lángon (én 9-esből 3-ason), állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. Ez kb. 20-25 percet fog igénybe venni.
  3. Úgy ellenőrizhetjük le, hogy kész van-e, hogy egy kiskanállal kiveszünk belőle, kicsit hagyjuk, hogy lehűljön, és ha nem folyik le, akkor jó lesz.
  4. Ha elkészült, adjuk hozzá a vajat, és kavarjuk ki.
  5. Ha teljesen kihűlt, akkor töltésre kész.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 20-25 perc + hűtés


Jó étvágyat hozzá!:)
------------------------------------------------------------------




This orange cream is perfect for filling cakes or macarons!

Ingredients:

  • 120 ml orange juice (ca. 2 oranges)
  • 1 orange's peel
  • 90 g powdered sugar
  • 2 whole eggs
  • 50 g butter



Directions:

  1. Put the orange juice, the peels, the powdered sugar and the eggs in a saucepan, and stir it well with a whisk.
  2. Cook over low heat until you have a thick cream, stirring constantly. (For me it was ca. 20-25 mins)
  3. You can check it when it is ready: refrigerate a little cream, and if it isn't move, the curd is good.
  4. Remove from the heat, and add the butter, and stir it well.
  5. Refrigerate it, and you can fill the macarons.

Difficulty: easy
Prep time: 20-25 mins

Bon appétit!:)

1 megjegyzés: