Oldalak

2015. január 1., csütörtök

Sajtos stangli



Nagymamám receptje alapján készítettem szilveszterre. Nagyon finom puha lesz ez a sós süti.:)

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 500 g vaj
  • 250 g sajt
  • 1 púpos ek só
  • 5 tojássárgája
  • 50 g élesztő
  • tejföl (amennyit felvesz)
  • 6 ek olaj


Tetejére:

  • 2 tojás
  • sajt


Elkészítés:

  1. A lisztbe morzsoljuk bele a vajat, az élesztőt, és keverjük hozzá a sót, és a sajtot.
  2. Majd adjuk hozzá a tojássárgákat, és kezdjük el összegyúrni a tejföllel. (Kanalanként adjuk hozzá, amennyit felvesz.)
  3. Ha összeállt a tészta, akkor adjuk hozzá az olajat, és dolgozzuk bele.
  4. Hagyjuk pihenni a tésztát kb félórán át.
  5. Nyújtsuk ki kb 5 mm vastagra, kenjük le enyhén felvert tojással.
  6. Majd derelyemetszővel 1 cm széles csíkokra vágjuk, és szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20-22 percig. (Attól függően, hogy milyen vastagra nyújtottuk, nem kell nagyon megpirítani!)


Nehézség:könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + sütés
Sütési idő: 20-22 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése