2015. február 8., vasárnap

Mini joghurttorta / Mini yogurt cake







Próbaként készítettem el a finomságot, aminek a krémjét akár pohárkrémhez is bátran felhasználhatjátok, sőt bármilyen gyümölccsel keverve isteni lesz!

Hozzávalók (6 kicsi muffin):
Kekszalap:

  • 60 g zabkeksz
  • 12 g vaj


Joghurtkrém:

  • 260 g natúr joghurt
  • 3 ek cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 0,5 dl habtejszín
  • 2 lapzselatin
  • 2 ek víz


Tetejére:

  • 40 g csokoládé


Elkészítés:
  1. A zabkekszet aprítsuk morzsává és adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd kavarjuk homogénre, és nyomkodjuk bele a muffinformába.
  2. 180 °C-on 10 percig süssük elő.
  3. A joghurtkrémhez a lapzselatint áztassuk hideg vízbe.
  4. A joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot és a habtejszínt habverővel verjük krémesre.
  5. A vizet melegítsük fel, és olvasszuk el benne a kicsavart lapzselatint.
  6. Majd kavarjuk a joghurtkrémhez, és kanalazzuk a kekszalap tetejére.
  7. A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd csurgassuk a joghurtkrém tetejére, és fogpiszkálóval húzzuk szét.
  8. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 25 perc + hűtés
Sütési idő: 10 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

Ötlet: INNEN

Sweet Valentin Link Party
-----------------------------------------

This yogurt cream is perfect for example for trifle too.

Ingredients:
Biscuit:

  • 60 g oat cookies (I buy it, this is a sweet cookie)
  • 12 g melted butter
Yogurt cream:
  • 260 g natural yoghurt
  • 3 tablespoon sugar
  • 20 g vanilla sugar
  • 0,5 dl whipping cream
  • 2 geltine sheet
  • 2 tablespoon water

To the top:
  • 40 g chocolate

Directions:
  1. Chop the cookies into fine, then add the melted butter and stir completely.
  2. Press the mixture into the muffin paper.
  3. In a preheated oven, on 180°C bake it for 10 minutes.
  4. To the yogurt cream, put the gelatine sheet in cold water.
  5. The natural yogurt, the sugar, the vanilla sugar, and the whipping cream whisk until creamy.
  6. Stir the soft gelatine sheet to the hot water, then add to the cream.
  7. Pour to the top of the biscuit layer.
  8. Melt the chocolate in water bath.
  9. Then spoon to the top, and swirl with a tooth-pick.
  10. Refrigerate overnight.
Difficulty:easy
Prep time: 25 mins + refrigerate
Baking time: 10 mins
Baking temperature: 180°C

Bon appétit!




6 megjegyzés:

  1. Milyen kis cukik :) Az ember abba a csapdába esik, hogy ráfogja, hogy kicsik, és "véletlenül" többet is eszik egyszerre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönööm:))
      Szerencsére ebből csak 6 db volt, így 1,5-1,5 jutott mindenkinek, de ezt a mennyiséget beosztottuk egész napra :D

      Törlés
  2. A mini yogurt cake is a small, moist cake made with yogurt as a key ingredient, adding a subtle tanginess and tender texture. These cakes are often simple to prepare, using basic ingredients like flour, sugar, eggs, and yogurt, and can be flavored with vanilla, lemon, or fresh fruit. They’re perfect for individual servings and make delightful snacks or light desserts. With their soft crumb and rich taste, mini yogurt cakes offer a deliciously refreshing treat.
    using vehicle to promote prostitution
    hillsboro sex crimes lawyer







    VálaszTörlés