Ezeket a kekszeket Valentin napra készítettem a barátomnak:)
Nagyon élveztem az elkészítését! Egy problémám volt, még pedig, hogy a kekszek kicsit eldeformálódtak sülés közben, szóval még ki kell kísérleteznem, hogy milyen keksz tartja meg a formáját 100%-osan.
A kekszet köszönöm Ízmorzsák-nak.
Hozzávalók:
Keksz (22 nagy szívecske):
- 125 g vaj
- 70 g porcukor
- 30 g nádcukor
- 1 ek vanília aroma
- 2 ek tej
- 280 g liszt
Díszítés:
- 1 nagy tojásfehérje
- 181 g porcukor
- 1 csipet citromsav / pár csepp citromlé
- ételfesték
Elkészítés:
- A puha vajat a cukorral és tojással kavarjuk habosra.
- Majd kavarjuk hozzá a többi hozzávalót.
- Tegyük be a fagyasztóba kb 45 percre.
- A fagyasztóból kivéve gyúrjuk át, és lisztezett tepsin nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra,
- Szaggassuk ki, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 12-13 percig.
- A tojásfehérjét kezdjük el verni a citromlével, aztán folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, miközben habverővel keverjük.
- Akkor van kész, ha kifényesedik, és ha egy kanalat belenyomunk, akkor csúcsosan lehet kihúzni a krémet.
- Miután készen van a hab, tegyük tálkába, adjuk hozzá az ételszínezéket.
- Osszuk ketté, az egyik felével kontúrozni fogunk, a másikkal meg kitölteni.
- A kontúrozásra szánt habhoz adjunk egy minimális vizet (1 csészényi mennyiséghez 0,5-0,75 teáskanálnyit). A kitöltésre szánt habhoz is adjunk vizet (1 csészényi mennyiséghez 1,5-2,5 teáskanálnyit).
- Ha teljesen kihűlt, díszíthetjük ízlés szerint.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + díszítés (nekem ez két nap volt)
Sütési idő: 12-13 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
----------------------------------------------------
I made these cookies for my boyfriend for Valentine's Day. :)
I loved to make them!
I am not satisfied with the cookies, because they became deformed a little bit, so I'll experiment with the perfect cookies. But the taste is really good!!:))
Ingredients:
Cookies (22 big heart):
- 125 g butter
- 70 g powdered sugar
- 30 g cane sugar
- 1 tablespoon vanilla aroma
- 2 tablespoon milk
- 280 g flour
Royal icing:
- 1 egg white
- 181 g powdered sugar
- 1 pinch of citric acid / few drop of lemon juice
Directions:
- Stir the soft butter with the sugars and the egg until creamy.
- Then add the other ingredients, and stir until smooth.
- Put to the freezer at least 45 mins.
- Roll out the dough in a lightly floured surface to a thickness of 3-4 mm.
- Cut out and place on a baking sheet.
- In a preheated oven, on 180°C bake it for 12-13 mins.
- For the royal icing:
- Beat the egg white with lemon juice until combined.
- Then add the powdered sugar, but a little at a time.
- To the outline: add 0,5-0,75 teaspoon water to 1 cup of icing.
- To flooding: add 1,5-2,5 teaspoon water to 1 cup of icing.
- Then if you cookies cooled down, you can start the decoration.
Difficulty: easy
Prep time: 1,5 hour + decoration (for me it was 2 days)
Baking time: 12-13 mins
Baking temperature: 180°C
Bon appétit!
Minden elismerésem, hogy ilyen szépen rá tudtad pingálni a figurákat :) Biztosan szívhez szóló ajándék volt :)
VálaszTörlésNagyon szép köszönöm!:)
TörlésNagyon örült a barátom:))
Na, igen, nem hiába, hogy a férfiakat az ilyen ehető dolgokkal könnyen le lehet kenyerezni :D
TörlésKönnyű dolgunk van :D
Törlésszépségesek lettek :)
VálaszTörlésKöszönöm szépeen!!:))
TörlésSzandikám, ezek annyira gyönyörűek ! :)
VálaszTörlésÓ de aranyos vagy, köszönöm szépeen:))
Törlés