Oldalak

2015. március 31., kedd

Karamellás-túrós-csokis keksztorta videója

Már régebben, kb egy hete elkészült ez a videó, csak valamiért nem jutottam el odáig, hogy itt is megosszam Veletek:)

De fogadjátok sok szeretettel!

https://www.youtube.com/watch?v=xyJCiBzqefM

2015. március 22., vasárnap

Házi sajtburger / Homemade cheeseburger





Isteni finom!! Legszívesebben most is ennék egyet.
A barátommal együtt sütögettünk a hétvégén, jó kis program volt:)
A hamburger receptjét köszönöm Koriandernek!

Hozzávalók:
Buci (9 db):

  • 600 g liszt
  • 2 dl tej
  • 20 g élesztő
  • 2 ek cukor
  • 1 tojás
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl olaj


Tetejére:

  • 1 tojássárgája
  • szezámmag


Húspogácsa:

  • 600 g darált hús
  • bors


Összerakás:

  • sült bacon
  • saláta
  • majonéz
  • lilahagyma
  • paradicsom
  • uborka
  • lapsajt


Elkészítés:
Bucik:

  1. A bucikhoz 1 dl tejet a cukorral melegítsünk langyosra, majd morzsoljuk el benne az élesztőt.
  2. A lisztet a sóval keverjük össze.
  3. A joghurtot, az olajat és a tojást kavarjuk homogénre, majd kavarjuk hozzá a felfutott élesztőt.
  4. Öntsük a liszthez, és gyúrjuk össze.
  5. Hagyjuk kelni 40 percen keresztül.
  6. Osszuk 9 egyenlő részre, és formáljunk bucikat.
  7. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyjuk még további 10 percen át kelni.
  8. Kenjük meg a tetejét tojássárgával és szórjuk meg szezámmaggal.
  9. Előmelegített sütőben, 165°C-on süssük 20 percig.
Húspogácsa:
  1. A darált húst osszuk 9 egyenlő részre, és formáljunk belőle húspogácsát, és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
  2. Alacsony lángon, kevés olajon süssük meg mindkét oldalát, majd magasabb lángon pirítsuk meg.
  3. A meleg húsra tegyünk 1-1 sajtot, hogy ráolvadjon.
Összerakás:
  1. A burger összerakásához a bucit vágjuk két felé, az aljára tegyünk majonézt, salátát, zöldségeket, sült bacont, a sajtos húspogácsát és végül a burger tetejét.


Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2-3 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 165°C

Jó étvágyat hozzá!:)


-----------------------------------

It was so delicious!! If you like the cheeseburger, you definitely have to make this!!

Ingredients:
Burgers (9):

  • 600 g flour
  • salt
  • 2 dl milk
  • 20 g yeast
  • 2 tablespoons sugar
  • 1 egg
  • 1 dl yogurt
  • 1 dl oil


To the top:

  • 1 egg yolk
  • sesame seed


Meat patty:

  • 600 g mince
  • salt
  • pepper


To serve:

  • fried bacon
  • lettuce
  • mayonnaise
  • purple onion
  • tomato
  • cucumber
  • cheese


Directions:
Burger:

  1. In the warm milk put the yeast and the sugar, then set aside.
  2. Mix the flour with the salt.
  3. Stir the yogurt, oil and egg until smooth, then add the yeast.
  4. Pour to the flour and mix it well.
  5. Cover the bowl with tower, and leave it in a warm room for 40 mins.
  6. Divide the batter into 9 equal pieces, and leave to rest for 10 mins.
  7. Cover with egg-yolk, then spread with the sesame seed.
  8. In a preheated oven, in 165°C bake it for 20 mins.


Meat patty:

  1. Divide the mince into 9 pieces, roll into balls then flatten.
  2. Salt and pepper both sides.
  3. In a medium heat cook both sides, then fry briefly over high heat.
  4. Put the cheese to the hot meat.


To serve:

  1. Cut into half the burger, and start with the mayonnaise, lettuce, tomato, cucumber, purple onion, fried bacon, meat with the melted cheese then finally the top of the burger.


Difficulty: medium
Prep time: 2-3 hours
Baking time: 20 mins
Baking temperature: 165°C

Bon appétit!:)



Tükörfényes kókuszbomba / Coconut bombes with mirror glaze








Egyszerű és nagyszerű!
A tükörglazúr receptjét köszönöm Praliné Paradicsomnak!!

Hozzávalók (6 kicsi, 1 nagy):
Kókuszkrém:

  • 2 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 0,5 dl tej
  • 150 g kókuszreszelék
  • 2 dl habtejszín


Tükörglazúr:

  • 50 g víz
  • 60 g cukor
  • 30 g kakaó
  • 67 g habtejszín
  • 30 g víz + 10 g zselatin


Elkészítés:
  1. A tojássárgáját a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tejet, és vízgőz felett sűrűsítsünk kicsit rajta.
  2. Öntsük a kókuszra, és keverjük össze.
  3. A tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a kókuszkrémhez.
  4. Töltsük meg a formánkat, majd minimum 4 órára tegyük hűtőbe.
  5. A glazúrhoz a vizet, cukrot, kakaót és habtejszínt keverjük csomómentesre, majd forraljuk össze.
  6. A zselatint keverjük össze a 30 g vízzel, és olvasszuk el benne, majd kavarjuk a kakaós keverékhez.
  7. A kókuszos desszerteket tegyük rácsra, majd öntsük le a langyosra hűlt glazúrral. Ha szükséges vonjuk be kétszer. (A lefolyt glazúrt óvatosan felolvaszthatjuk, és újra bevonhatjuk vele a bombákat.)
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 4,5 óra

Jó étvágyat hozzá!:)


---------------------------------------

Ingredients (6 small+1 big):
  • 2 egg-yolks
  • 100 g sugar
  • 0,5 dl milk
  • 150 g coconut
  • 2 dl whipping-cream

Mirror glaze:
  • 50 g water
  • 60 g sugar
  • 30 g cocoa
  • 67 g whipping-cream
  • 30 g water + 10 g gelatin

Directions:
  1. Stir the egg-yolks and sugar until creamy, then add the milk and cook until a little thick in water bath.
  2. Then stir to the coconut.
  3. Beat the whipping-cream until stiff, then gently fold to the coconut mixture.
  4. Pour to your silicone molds, and refrigerate at least 4 hours.
  5. To the glaze, stir the water, sugar, cocoa and whipping cream unil smooth, then bring to the boil.
  6. Mix the 30 g water with the gelatin, and cook until melt, then pour to the cocoa mixture.
  7. Put the bombes in a wire rack and slowly pour the glaze over the bombes.
  8. If it's necessary, make a second layer glaze.

Difficulty: easy
Prep time: 4,5 hours

Bon appétit!:) 

2015. március 19., csütörtök

Macaron





Nagyooon szeretjük a macaront!! Tényleg..nyamnyamnyam....
Most egyenesen 2,5 adaggal rukkoltam elő, de mindössze 3 napig ha kitartott. Szóval igen nagy fogyasztók vagyunk :D

A recepten nem változtattam, de bemásolom ide:)

Hozzávalók (40 db): 

  • 110 g mandula
  • 200 g porcukor
  • 90 g szobahőmérsékletű tojásfehérje (amint én előtte 4-5 napig pihentettem a hűtőben)
  • 30 g kristálycukor
  • 6 csepp citromlé
  • 10 g kakaó


Töltelék:

  • 100 g tejcsoki
  • 0,5 dl habtejszín
  • 5 g vaj (nem írtam el)


Elkészítés:

  1. Előre készítsünk elő minden hozzávalót, illetve a tepsit is.
  2. A mandulát daráljuk le, aztán keverjük össze a porcukorral és a kakaóval, majd 4-5 kanalanként daráljuk le együtt újra.
  3. Szitáljuk át, és ha maradtak nagyobb darabok, akkor ismét tegyük vissza a darálóba.
  4. A tojásfehérjét egy fém tálban kezdjük el pár csepp citromlével verni, majd ha elkezdett habosodni, adjuk hozzá a kristálycukrot, és verjük pontosan addig, míg felfele fordítva nem akar kicsúszni a tálból.
  5. Ha elkészült a hab, adjuk hozzá a mandulás keveréket, és egy falapát segítségével, 4-5 gyors mozdulattal keverjük össze. (Nem baj, ha még most nem homogén.)
  6. Majd óvatosan kívülről befelé forgassuk össze, míg a lapátról lassan, lávaszerűen nem folyik. Ezt sűrűn kell ellenőrizgetni. Ha szakaszosan folyik, akkor még kell rajta párat kavarni, de vigyázzunk, nehogy túlkavarjuk, mert akkor nem fog jól sikerülni.
  7. Ha elértük a kívánt állagot, akkor töltsük habzsákba, vagy nyomóba (én a nyomót ajánlom, amit a non-plus videóban használok, mert azzal sokkal szebb köröket tudtam nyomni), és az előre megrajzolt kör közepére helyezzük, majd ott kezdjük el nyomni. Nem kell mozgatni, csak egy helyben tartani. 1-2 mm-t fog terülni, így nem kell teljesen a körig nyomni. Ha jól dolgoztunk, akkor mire a tepsit telenyomtuk, akkor szépen el fognak terülni a macaronok.
  8. A konyhában hagyjuk 1 órán át pihenni, hogy bebőrösödjenek. Ha letelt az 1 óra, akkor ellenőrizzük le, hogy jól dolgoztunk: érintsük meg a macaronok tetejét, és ha nem ragad hozzá, akkor van jól, ha még ragacsos, akkor hagyjuk pihenni.
  9. Előmelegített sütőben, 140°C-on süssük 16 percig, alul felül sütés!! NEM hőlégkeveréses!! (Én a sütő aljára tettem egy tepsit, hogy ne kapjon egyből nagy forróságot, és ezt 10 perc után kivettem.)
  10. Ha jól dolgoztunk, akkor pár perc után elkezdenek nőni a lábai.
  11. Ha teljesen kihűltek a macaronok, akkor a szilikonos sütőpapírról le tudjuk szépen szedni. (Ha esetleg még ragad egy kicsit az alja, akkor egy késsel szedjük fel.)
  12. A töltelékhez a csokit vízgőz felett olvasszuk meg, majd adjuk hozzá a tejszínt és a vajat, és keverjük simára.
  13. Tegyük be a hűtőbe félórára.
  14. Töltsük habzsákba, és töltsük meg a macaronokat a csokikrémmel.
  15. A kész macaronokat tegyük egy jól zárható dobozba, és egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
  16. Másnap fogyasztás előtt 1 órán át hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy felmelegedjenek.


Nehézség: nehéz
Elkészítési idő: több óra
Sütési idő: 16 perc
Sütési hőfok: 140°C

2015. március 12., csütörtök

Krémsajtos red velvet blondie / Red velvet cream cheese blondie






Már régóta szemezgettem a red velvet brownieval illetve a blondieval, így most ezt a kettőt ötvöztem, sőt, még krémsajttal is megbolondítottam! Isteni finom lett!!

Hozzávalók (38x25 cm-es tepsi):
  • 200 g fehércsokoládé
  • 220 g vaj
  • 350 g cukor
  • 160 g liszt
  • 8 g kakaó(keserű!)
  • 2 ek vaníliaaroma
  • 4 db tojás
  • 1/2 tk sütőpor
  • piros ételfesték
Krémsajt:
  • 450 g krémsajt
  • 120 g cukor
  • 1 tojássárgája


Elkészítés:
  1. Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól el.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit és az ételfestéket.
  5. A tepsit béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy túllógjon a sütőpapír.
  6. Öntsük a tésztát a tepsibe úgy, hogy egy keveset hagyjunk a tetejére.
  7. A sajtkrémet a cukorral és a tojássárgájával pár másodpercig habosítsuk, majd kanalazzunk a tészta tetejére.
  8. Csíkozzuk be a krémsajtot a félretett tésztával, és egy fogpiszkálóval húzzuk a két krémet össze.
  9. Majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig. (Ha nem szeretnétek lágy tésztát kapni, akkor süssétek kb 30 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.)


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30-35 perc
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)


--------------------------------------------------------

Maybe this is better than brownie! Soooo good!!

Ingredients (38x25 cm pan):

  • 200 g white chocolate
  • 220 g butter
  • 440 g sugar
  • 160 g flour
  • 8 g cocoa (unsweetened)
  • 2 tablespoon vanilla aroma
  • 4 eggs
  • 1/2 teaspoon baking powder
  • red food colouring
Cream cheese:
  • 450 g cream cheese 
  • 120 g sugar
  • 1 egg-yolk


Directions:

  1. Line you pan with baking paper, leaving an overhang on all sides.
  2. Melt the chocolate and the butter in water bath.
  3. Whisk the eggs with the sugar until you get a light yellow cream.
  4. To the eggy mousse gently fold the flour, cocoa, baking powder mixture and vanilla aroma.
  5. Then add the melted chocolate and the food colouring and stir until smooth.
  6. Pour the batter into the prepared pan, but leave a little to the top.
  7. To the cream cheese add the sugar and the egg-yolk, and beat in a medium speed for few sec.
  8. Spoon the cream cheese to the batter.
  9. Cover with the leftover blondie batter, and swirl with a tooth-pick.
  10. In a preheated oven, in 180°C bake it for 20 mins. (If you don't want a soft blondie, bake it for 30 mins, or until a toothpick inserted comes out clean.)


Difficulty: easy
Prep time: 30-35 mins
Baking time: 20 mins
Baking temperature: 180°C

Bon appétit!:)

2015. március 10., kedd

Nyitott könyvtorta marcipán bevonattal, frézia cukorvirágokkal




Hihetetlenül élveztem az egész torta elkészítését. 
Rengeteg új kihívással találtam magam szembe, amiket úgy érzem, hogy sikerült teljesítenem.
Az ünnepelt kedvenc virága a frézia, így a tortán az került a középpontba. Meg kell valljam, hogy ezek az édes kis virágok nagy szenvedélyemmé váltak. Nagyon szeretem csinálni!!

Marcipánnal eddig még nem burkoltam, megvannak az előnyei és hátrányai. Nekem sokkal jobban ragadt, viszont nem száradt ki, és szépen tudtam igazgatni, a lapokat becsíkozni. Ezt a fondant-nal nem sikerült volna.

Belül 2 réteg krém is van, ismét étcsokikrém és meggykrém lapul belül. 
A piskóta pedig 6 tojásból készült (ez a Kiskukta féle olajos piskóta!)






2015. március 7., szombat

Virágos fondant torta málnás túrós töltelékkel





Ez a torta a jelenlegi kedvencem! Igaz ezt a díszítési technikát még rengeteget kell gyakoroljam, de nagyon nagyon tetszik! Szerintem egyszerűen nagyszerű!

A töltelék megegyezik a Guru torta túrókrémjével, csak még málnával kevertem össze.






Narancsos túrótorta / Orange cottage cheese cake




A hétvégén 5 tortát is sütöttem, ez az egyik a sok közül:)

Hozzávalók (26 cm-es torta):
Tészta:

  • 2 tojás
  • 100 g cukor + 40 g a habba
  • 155 g liszt
  • 20 g kakaó
  • 75 ml tej
  • 75 ml olaj
  • 8 g sütőpor


Narancsos túrós krém:

  • 3,5 dl narancslé
  • 500 g túró
  • 250 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 2 cs. habfixáló
  • 4 ek zselatin


Csokikrém: 

  • 180 g csokoládé
  • 1,5 dl habtejszín
  • 37 g vaj
Díszítés:
  • 90 g csokoládé
  • 0,5 dl habtejszín
  • 5 g vaj


Elkészítés:
  1. Minden hozzávalót készítsünk elő: 
  2. A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. 
  3. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
  4. Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
  5. A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
  6. Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
  7. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t). 
  8. Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 20 percig. (TŰPRÓBA!)
  9. A krémhez a túrót 3 dl narancslével, a cukorral és a vaníliás cukorral törjük össze.
  10. Verjük kemény habbá a tejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a narancsos túróhoz.
  11. A maradék 0,5 narancslevet a zselatinnal keverjük össze, majd melegítsük addig, míg elolvad a zselatin. (Ne forraljuk fel!)
  12. A narancsos zselatint óvatosan keverjük hozzá a krémhez.
  13. A kihűlt piskóta köré tegyük vissza a tortakarikát.
  14. A krémet öntsük rá, és tegyük be a hűtőbe pár órára.
  15. A csokit a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk hozzá a meleg tejszínt.
  16. A megdermedt krém tetejére öntsük rá a csokikrémet, és tegyük vissza a hűtőbe további pár órára.
  17. Másnap reggel a díszítéshez a csokit a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk hozzá a meleg tejszínt.
  18. Tegyük hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen, majd töltsük habzsákba és nyomjunk rózsákat a torta tetejére.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 175°C

Jó étvágyat hozzá!:)

---------------------------------------------------------

I baked this weekend 5 cakes, and this is the one of them.:)
Ingredients:
For the sponge:
  • 100 g sugar + 40 g to egg-whites
  • 2 eggs
  • 155 g flour
  • 20 g cocoa
  • 75 ml milk
  • 75 ml oil
  • 8 g baking powder

Orange cottage cheese cream:
  • 3,5 dl fresh orange juice
  • 500 g cottage cheese
  • 250 g sugar
  • 10 g vanilla sugar
  • 5 dl whipping cream
  • 20 g whip it (stabilizer for whipping cream)
  • 4 tablespoon gelatine

Chocolate layer:
  • 180 g chocolate
  • 1,5 dl whipping cream
  • 37 g butter

Decoration:
  • 90 g chocolate
  • 0,5 dl whipping cream
  • 5 g butter

Directions:
  1. Mix the flour, cocoa, and baking powder.
  2. In a separate bowl add the egg-yolks, 100 g sugar, milk and oil.
  3. Beat the egg whites with 40 g sugar until stiff.
  4. Mix the egg-yolks mixture with electric mixer, then add the flour mixture, and beat until smooth.
  5. Then gently fold the egg whites with hand whisk, but one tablespoon at a time.
  6. Line you tin with baking paper, then pour the sponge into this tin.
  7. In preheated oven, in 175°C bake it for 20 mins.
  8. The cottage cheese, 3 dl orange juice, sugar and vanilla sugar mix until smooth,
  9. Beat the whipping cream with the stabilizer until stiff, then gently fold to the cottage cheese cream.
  10. Mix 0,5 dl orange juice with the gelatine, then warm up, and gently fold to the cream.
  11. Put back the cake tin over the sponge, then pour the cottage cheese cream, and refrigerate for few hours.
  12. To the chocolate layer, melt the chocolates and the butter in a water bath.
  13. Stir the hot whipping cream to the melted chocolate, and pour to the cake.
  14. Refrigerate at least 4 hours.
  15. To the decoration melt the chocolates and the butter in a water bath.
  16. Stir the hot whipping cream to the melted chocolate, and decorate the cake.
Difficulty: easy
Prep time: 1,5 hours + refrigeration
Baking time: 20 mins
Baking temperature: 175°C

Bon appétit!:)

Nutellás kókuszcsók / Coconut meringues with nutella




Hogy máshogy lehetne a kókuszcsókot fokozni, mint nutellával? Nyammi...

Hozzávalók:
  • 5 tojásfehérje
  • 250 g cukor
  • 200 g kókuszreszelék

  • nutella

Elkészítés:
  1. A tojásfehérjét vízgőz felett verjük kemény habbá.
  2. Amint felvertük vegyük le a vízgőzről, majd adagolva a cukrot verjük kemény habbá, hogy szép fényes legyen.
  3. Majd kavarjuk bele a kókuszreszeléket.
  4. Végül kanalazzuk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. 100°C-on légkeveréses programon 1 órán át süssük/szárítsuk.
  6. Ha kihűlt, kenjük meg a csókok talpát, és egy másikkal ragasszuk össze.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Sütési idő: 1 óra
Sütési hőfok: 100°C

Jó étvágyat hozzá:)

-----------------------------------------------------

If you have a lot of egg white, make this meringue!

Ingredients:

  • 5 egg whites
  • 250 g sugar
  • 200 g coconut

  • nutella


Directions:

  1. Beat the egg white in water bath until stiff.
  2. Remove the egg whites from the water bath, then add the sugar a little at a time, and beat until you have a stiff and bright cream.
  3. Then gently fold the coconut.
  4. Drop by rounded teaspoon onto a pan lined with baking paper.
  5. In a preheated oven, on 100°C bake/dry it for 1 hour. (with fan mode!)
  6. If it cooled down, spoon nutella to the stand of meringue and stick with an other meringue.


Difficulty: easy
Prep time: 1 hour 15 mins
Baking time: 1 hours
Baking temperature: 100 °C

Bon appétit!:)

2015. március 3., kedd

Rákóczi túrós torta / Rákóczi cottage cheese cake






Nagyoon szeretem a Rákóczi túrós sütit!! És mivel volt itthon félkiló túró, úgy gondoltam, hogy megcsinálom a tortaváltozatát.

A kimaradt tojásfehérjéből kókuszcsókot készítettem. 

Hozzávalók (26 cm-es forma):
Tészta:

  • 150 g liszt
  • 75 g vaj
  • 50 g cukor
  • 0,5 cs. sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek tejföl


Túrókrém:

  • 550 g túró
  • 125 g cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 ek tejföl


Hab:

  • 2 tojásfehérje
  • 45 g víz
  • 140 g cukor



  • baracklekvár


Elkészítés:

  1. A lisztet a cukorral és a sütőporral keverjük össze.
  2. Morzsoljuk hozzá a vajat, és adjuk hozzá a tojássárgáját, valamint a tejfölt, és dolgozzuk össze.
  3. Tegyük a hűtőbe félórára.
  4. A hűtőből kivéve nyújtsuk ki, és béleljük ki a sütőpapírral bélelt tepsit.
  5. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 15 percig.
  6. A túrókrémhez az összes hozzávalót kavarjuk össze, majd botmixerrel pürésítsük.
  7. A tészta tetejét még melegen kenjünk meg baracklekvárral, és simítsuk rá a túrókrémet.
  8. Majd tegyük vissza a sütőbe további 20 percre.
  9. A habhoz a vízből és 100 g cukorból főzzünk sűrű szirupot.
  10. A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd állandó habverés közben csurgassuk hozzá a cukorszirupot.
  11. Verjük a habot amíg langyosra hűl.
  12. Töltsük nyomózsákba, és rácsozzuk be a torta tetejét.
  13. 80°C-on szárítsuk a habot 20 percig.
  14. Ha kihűlt a torta, a lyukakat töltsük ki baracklekvárral.


Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 55 perc
Sütési hőfok: 180°C + 80°C

Jó étvágyat hozzá!:)

-------------------------------------------------------------

I had some cottage cheese, so I baked the cake version of Rákóczi cottage cheese slice.

Ingredients (26 cm cake):
For the pastry:
  • 150 g flour
  • 75 g butter
  • 50 g sugar
  • 1 egg-yolk
  • 6 g baking powder
  • 1 tablespoon sour cream
Cottage cheese cream:
  • 550 g cottage cheese
  • 125 g sugar
  • 2 egg-yolks
  • 1 tablespoon sour cream

Meringue:
  • 2 egg whites
  • 45 g water
  • 140 g sugar

  • apricot jam

Directions:
  1. Mix the flour, sugar, baking powder and the butter, then add the egg-yolk and sour cream and mix it well.
  2. Refrigerate for 30 mins.
  3. Roll out, and cover the pan.
  4. In a preheated oven, on 180°C bake it for 15 mins.
  5. For the cottage cheese cream mix all ingredients until smooth,
  6. Cover the hot pastry with apricot jam, then pour the cottage cheese.
  7. Bake it for another 20 mins.
  8. Make a thick sugar syrup by boiling the water and 100 g sugar together.
  9. Beat the egg whites with 40 g sugar until thick.
  10. Then gradually stream the hot syrup into the egg whites while you beat continously on medium speed.
  11. Beat on high speed until the meringue cool.
  12. Then lettice the top of the hot cake.
  13. On 80°C dry it for 20 mins.
  14. When the cake cooled down, fill the hole with apricot jam.
Difficulty: medium
Prep time: 2 hours + refrigeration
Baking time: 55 mins
Baking temperature: 180°C + 80°C

Bon appétit!:)