Isteni finom!! Legszívesebben most is ennék egyet.
A barátommal együtt sütögettünk a hétvégén, jó kis program volt:)
A hamburger receptjét köszönöm Koriandernek!
Hozzávalók:
Buci (9 db):
- 600 g liszt
- só
- 2 dl tej
- 20 g élesztő
- 2 ek cukor
- 1 tojás
- 1 dl joghurt
- 1 dl olaj
Tetejére:
- 1 tojássárgája
- szezámmag
Húspogácsa:
- 600 g darált hús
- só
- bors
Összerakás:
- sült bacon
- saláta
- majonéz
- lilahagyma
- paradicsom
- uborka
- lapsajt
Elkészítés:
Bucik:
- A bucikhoz 1 dl tejet a cukorral melegítsünk langyosra, majd morzsoljuk el benne az élesztőt.
- A lisztet a sóval keverjük össze.
- A joghurtot, az olajat és a tojást kavarjuk homogénre, majd kavarjuk hozzá a felfutott élesztőt.
- Öntsük a liszthez, és gyúrjuk össze.
- Hagyjuk kelni 40 percen keresztül.
- Osszuk 9 egyenlő részre, és formáljunk bucikat.
- Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyjuk még további 10 percen át kelni.
- Kenjük meg a tetejét tojássárgával és szórjuk meg szezámmaggal.
- Előmelegített sütőben, 165°C-on süssük 20 percig.
Húspogácsa:
- A darált húst osszuk 9 egyenlő részre, és formáljunk belőle húspogácsát, és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
- Alacsony lángon, kevés olajon süssük meg mindkét oldalát, majd magasabb lángon pirítsuk meg.
- A meleg húsra tegyünk 1-1 sajtot, hogy ráolvadjon.
Összerakás:
- A burger összerakásához a bucit vágjuk két felé, az aljára tegyünk majonézt, salátát, zöldségeket, sült bacont, a sajtos húspogácsát és végül a burger tetejét.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2-3 óra
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 165°C
Jó étvágyat hozzá!:)
-----------------------------------
It was so delicious!! If you like the cheeseburger, you definitely have to make this!!
Ingredients:
Burgers (9):
- 600 g flour
- salt
- 2 dl milk
- 20 g yeast
- 2 tablespoons sugar
- 1 egg
- 1 dl yogurt
- 1 dl oil
To the top:
- 1 egg yolk
- sesame seed
Meat patty:
- 600 g mince
- salt
- pepper
To serve:
- fried bacon
- lettuce
- mayonnaise
- purple onion
- tomato
- cucumber
- cheese
Directions:
Burger:
- In the warm milk put the yeast and the sugar, then set aside.
- Mix the flour with the salt.
- Stir the yogurt, oil and egg until smooth, then add the yeast.
- Pour to the flour and mix it well.
- Cover the bowl with tower, and leave it in a warm room for 40 mins.
- Divide the batter into 9 equal pieces, and leave to rest for 10 mins.
- Cover with egg-yolk, then spread with the sesame seed.
- In a preheated oven, in 165°C bake it for 20 mins.
Meat patty:
- Divide the mince into 9 pieces, roll into balls then flatten.
- Salt and pepper both sides.
- In a medium heat cook both sides, then fry briefly over high heat.
- Put the cheese to the hot meat.
To serve:
- Cut into half the burger, and start with the mayonnaise, lettuce, tomato, cucumber, purple onion, fried bacon, meat with the melted cheese then finally the top of the burger.
Difficulty: medium
Prep time: 2-3 hours
Baking time: 20 mins
Baking temperature: 165°C
Bon appétit!:)
Jaj, miért kínzol?? :D Mikor még olyan fiatal voltam, mint te, a barátnőimmel minden bulizás előtt szinte megettünk egy sajtburgert, hogy bírjuk az estét :) Meglepő módon nem riasztotta el a pasikat :D De persze a legfinomabb, ha az ember a párjával kettesben sütöget, most már jön a jó idő, lassan előkerülhet a grill is ;)
VálaszTörlésBocsii :D :$
TörlésA pasikat nem zavarja a hagyma ha szép lányokról van szó :P
Fúúú kint milyen finom lehet ez a hambi, a hús finom füstösen, áá csak induljon be nálunk is a szezon, és kint is kipróbáljuk :D
Nincs is jobb egy hazi burgernel,szerdan ki is probalom igy ahogy van,irto guszta!!!
VálaszTörlésJujj de jóóó, nagyon örülök, hogy tetszik és kipróbálod!! Remélem Neked is ízleni fog:))
TörlésNekem e biztosan bejövős lenne :) ki fogom próbálni. Köszi :)
VálaszTörlésJajj de örülök, hogy Te is kedvet kaptál hozzá!!:))
Törlésa párommal most leszünk 1 évesek, biztos szerepelni fog ez az étel az asztalon egy kis előétel gyanánt :)) :
VálaszTörlésÖrülök, hogy ez lehet az ünnepi ebéd/vacsora egy része!:)
TörlésGratulálok nektek:)