Már régóta szemezgettem a red velvet brownieval illetve a blondieval, így most ezt a kettőt ötvöztem, sőt, még krémsajttal is megbolondítottam! Isteni finom lett!!
Hozzávalók (38x25 cm-es tepsi):
- 200 g fehércsokoládé
- 220 g vaj
- 350 g cukor
- 160 g liszt
- 8 g kakaó(keserű!)
- 2 ek vaníliaaroma
- 4 db tojás
- 1/2 tk sütőpor
- piros ételfesték
Krémsajt:
- 450 g krémsajt
- 120 g cukor
- 1 tojássárgája
Elkészítés:
- Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
- A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
- Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól el.
- Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit és az ételfestéket.
- A tepsit béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy túllógjon a sütőpapír.
- Öntsük a tésztát a tepsibe úgy, hogy egy keveset hagyjunk a tetejére.
- A sajtkrémet a cukorral és a tojássárgájával pár másodpercig habosítsuk, majd kanalazzunk a tészta tetejére.
- Csíkozzuk be a krémsajtot a félretett tésztával, és egy fogpiszkálóval húzzuk a két krémet össze.
- Majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig. (Ha nem szeretnétek lágy tésztát kapni, akkor süssétek kb 30 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.)
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30-35 perc
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
--------------------------------------------------------
Maybe this is better than brownie! Soooo good!!
- 200 g white chocolate
- 220 g butter
- 440 g sugar
- 160 g flour
- 8 g cocoa (unsweetened)
- 2 tablespoon vanilla aroma
- 4 eggs
- 1/2 teaspoon baking powder
- red food colouring
Cream cheese:
- 450 g cream cheese
- 120 g sugar
- 1 egg-yolk
Directions:
- Line you pan with baking paper, leaving an overhang on all sides.
- Melt the chocolate and the butter in water bath.
- Whisk the eggs with the sugar until you get a light yellow cream.
- To the eggy mousse gently fold the flour, cocoa, baking powder mixture and vanilla aroma.
- Then add the melted chocolate and the food colouring and stir until smooth.
- Pour the batter into the prepared pan, but leave a little to the top.
- To the cream cheese add the sugar and the egg-yolk, and beat in a medium speed for few sec.
- Spoon the cream cheese to the batter.
- Cover with the leftover blondie batter, and swirl with a tooth-pick.
- In a preheated oven, in 180°C bake it for 20 mins. (If you don't want a soft blondie, bake it for 30 mins, or until a toothpick inserted comes out clean.)
Difficulty: easy
Prep time: 30-35 mins
Baking time: 20 mins
Baking temperature: 180°C
Bon appétit!:)
Ugyehogyugye? Egy ilyen kisebb rakománnyal én is elfogadok :)
VálaszTörlésKüldöm jól megpakolva :P
Törlés