Oldalak

2015. március 12., csütörtök

Krémsajtos red velvet blondie / Red velvet cream cheese blondie






Már régóta szemezgettem a red velvet brownieval illetve a blondieval, így most ezt a kettőt ötvöztem, sőt, még krémsajttal is megbolondítottam! Isteni finom lett!!

Hozzávalók (38x25 cm-es tepsi):
  • 200 g fehércsokoládé
  • 220 g vaj
  • 350 g cukor
  • 160 g liszt
  • 8 g kakaó(keserű!)
  • 2 ek vaníliaaroma
  • 4 db tojás
  • 1/2 tk sütőpor
  • piros ételfesték
Krémsajt:
  • 450 g krémsajt
  • 120 g cukor
  • 1 tojássárgája


Elkészítés:
  1. Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól el.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit és az ételfestéket.
  5. A tepsit béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy túllógjon a sütőpapír.
  6. Öntsük a tésztát a tepsibe úgy, hogy egy keveset hagyjunk a tetejére.
  7. A sajtkrémet a cukorral és a tojássárgájával pár másodpercig habosítsuk, majd kanalazzunk a tészta tetejére.
  8. Csíkozzuk be a krémsajtot a félretett tésztával, és egy fogpiszkálóval húzzuk a két krémet össze.
  9. Majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig. (Ha nem szeretnétek lágy tésztát kapni, akkor süssétek kb 30 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.)


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30-35 perc
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)


--------------------------------------------------------

Maybe this is better than brownie! Soooo good!!

Ingredients (38x25 cm pan):

  • 200 g white chocolate
  • 220 g butter
  • 440 g sugar
  • 160 g flour
  • 8 g cocoa (unsweetened)
  • 2 tablespoon vanilla aroma
  • 4 eggs
  • 1/2 teaspoon baking powder
  • red food colouring
Cream cheese:
  • 450 g cream cheese 
  • 120 g sugar
  • 1 egg-yolk


Directions:

  1. Line you pan with baking paper, leaving an overhang on all sides.
  2. Melt the chocolate and the butter in water bath.
  3. Whisk the eggs with the sugar until you get a light yellow cream.
  4. To the eggy mousse gently fold the flour, cocoa, baking powder mixture and vanilla aroma.
  5. Then add the melted chocolate and the food colouring and stir until smooth.
  6. Pour the batter into the prepared pan, but leave a little to the top.
  7. To the cream cheese add the sugar and the egg-yolk, and beat in a medium speed for few sec.
  8. Spoon the cream cheese to the batter.
  9. Cover with the leftover blondie batter, and swirl with a tooth-pick.
  10. In a preheated oven, in 180°C bake it for 20 mins. (If you don't want a soft blondie, bake it for 30 mins, or until a toothpick inserted comes out clean.)


Difficulty: easy
Prep time: 30-35 mins
Baking time: 20 mins
Baking temperature: 180°C

Bon appétit!:)

2 megjegyzés: