A hétvégén 5 tortát is sütöttem, ez az egyik a sok közül:)
Tészta:
- 2 tojás
- 100 g cukor + 40 g a habba
- 155 g liszt
- 20 g kakaó
- 75 ml tej
- 75 ml olaj
- 8 g sütőpor
Narancsos túrós krém:
- 3,5 dl narancslé
- 500 g túró
- 250 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 dl habtejszín
- 2 cs. habfixáló
- 4 ek zselatin
Csokikrém:
- 180 g csokoládé
- 1,5 dl habtejszín
- 37 g vaj
Díszítés:
- 90 g csokoládé
- 0,5 dl habtejszín
- 5 g vaj
Elkészítés:
- Minden hozzávalót készítsünk elő:
- A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze.
- A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
- Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
- A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
- Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
- Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t).
- Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 20 percig. (TŰPRÓBA!)
- A krémhez a túrót 3 dl narancslével, a cukorral és a vaníliás cukorral törjük össze.
- Verjük kemény habbá a tejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a narancsos túróhoz.
- A maradék 0,5 narancslevet a zselatinnal keverjük össze, majd melegítsük addig, míg elolvad a zselatin. (Ne forraljuk fel!)
- A narancsos zselatint óvatosan keverjük hozzá a krémhez.
- A kihűlt piskóta köré tegyük vissza a tortakarikát.
- A krémet öntsük rá, és tegyük be a hűtőbe pár órára.
- A csokit a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk hozzá a meleg tejszínt.
- A megdermedt krém tetejére öntsük rá a csokikrémet, és tegyük vissza a hűtőbe további pár órára.
- Másnap reggel a díszítéshez a csokit a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk hozzá a meleg tejszínt.
- Tegyük hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen, majd töltsük habzsákba és nyomjunk rózsákat a torta tetejére.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 175°C
Jó étvágyat hozzá!:)
---------------------------------------------------------
I baked this weekend 5 cakes, and this is the one of them.:)
Ingredients:
For the sponge:
- 100 g sugar + 40 g to egg-whites
- 2 eggs
- 155 g flour
- 20 g cocoa
- 75 ml milk
- 75 ml oil
- 8 g baking powder
Orange cottage cheese cream:
- 3,5 dl fresh orange juice
- 500 g cottage cheese
- 250 g sugar
- 10 g vanilla sugar
- 5 dl whipping cream
- 20 g whip it (stabilizer for whipping cream)
- 4 tablespoon gelatine
Chocolate layer:
- 180 g chocolate
- 1,5 dl whipping cream
- 37 g butter
Decoration:
- 90 g chocolate
- 0,5 dl whipping cream
- 5 g butter
Directions:
- Mix the flour, cocoa, and baking powder.
- In a separate bowl add the egg-yolks, 100 g sugar, milk and oil.
- Beat the egg whites with 40 g sugar until stiff.
- Mix the egg-yolks mixture with electric mixer, then add the flour mixture, and beat until smooth.
- Then gently fold the egg whites with hand whisk, but one tablespoon at a time.
- Line you tin with baking paper, then pour the sponge into this tin.
- In preheated oven, in 175°C bake it for 20 mins.
- The cottage cheese, 3 dl orange juice, sugar and vanilla sugar mix until smooth,
- Beat the whipping cream with the stabilizer until stiff, then gently fold to the cottage cheese cream.
- Mix 0,5 dl orange juice with the gelatine, then warm up, and gently fold to the cream.
- Put back the cake tin over the sponge, then pour the cottage cheese cream, and refrigerate for few hours.
- To the chocolate layer, melt the chocolates and the butter in a water bath.
- Stir the hot whipping cream to the melted chocolate, and pour to the cake.
- Refrigerate at least 4 hours.
- To the decoration melt the chocolates and the butter in a water bath.
- Stir the hot whipping cream to the melted chocolate, and decorate the cake.
Difficulty: easy
Prep time: 1,5 hours + refrigeration
Baking time: 20 mins
Baking temperature: 175°C
Bon appétit!:)
Isteni finom lehet es csodaszep is :)
VálaszTörlésNagyon könnyed torta:) Köszönöm szépen:)
TörlésTényleg mutatós és a recept alapján nagyon finom is lehet! :)
VálaszTörlésEgy kérdésem lenne, hogy Te milyen tejszínt használtál hozzá?
Köszönöm szépen:)
TörlésParmalat habtejszínt használok mindig!
Uhhhhhhhh imádnám :) nagyon mutatós lett és biztos finom is :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen!!:) A visszajelzés alapján nagyon finom volt:))
TörlésHú, ez gyönyörű!
VálaszTörlésKöszönöm szépen:)
TörlésSzia! Gyöngyörű ez a torta, megpróbálkoznék vele. Emlékszel esetleg, hány centi magas lett? ill. még egyet kérdeznék, mielőtt hozzálátok. Azt írtad, hogy 15.A csokit a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd kavarjuk hozzá a meleg tejszínt. Ez azt jelenti, hogy a tejszínt nem kell felverni, csak melegíteni? Langyosra? Mikróban vagy gázon? Ne haragudj, hogy ilyenekkel zavarlak, de még kezdő vagyok. Köszi szépen előre is!
VálaszTörlésSzia!
TörlésKöszönöm szépen!:)
Olyaan 8 cm magas, ha jól emlékszem..plusz a díszítés.
Pontosan, nem kell felverni, csak kézmelegre felmelegíteni - de van amikor én úgy ahogy van hidegen keverem hozzá. Én nem szoktam a mikróban, mert ott nem látok rá, ezért én a gázt ajánlom, mert ott folyamatosan tudod ellenőrizni, hogy elég meleg-e.
Nyugodtan kérdezz, ha van még bármi más kérdésed:)
Nagyon köszönöm a választ! Megküzdök vele valahogy... Ha még esetleg olvasod, csak annyit kérdeznék, hogy ugye sima étcsoki kell hozzá? Aztán többet már nem zavarlak, ígérem :) Szia
VálaszTörlésNagyon szívesen!:)
TörlésIgen-igen, sima étcsoki:)
Majd írd meg kérlek, hogy hogy sikerült!:)
Szia!
Szia, szeretném megkérdezni, hogy a habtejszín és a habfixáló helyett használhatok-e Hulala-t?
VálaszTörlésSzia!
TörlésŐszintén szólva én nem szeretem a Hulalát az íze miatt, de ha te szereted, akkor persze nyugodtan használhatsz :)
Köszönöm a választ, még annyit kérdeznék, hogy a csokikrémbe tényleg étcsoki kell? A recept konkrétan nem írja, de láttam itt egy hozzászólásban.
TörlésSzívesen :)
TörlésMár csináltam étcsokival is, és tejcsokival is. Étcsokival jobban meg fog kötni:)
Megcsináltam, isteni finom lett, köszönöm! :)
TörlésNagyon örülök neki:)
TörlésKedves Szandi! Gyönyörű ez a torta! Édesanyám születésnapjára szeretném elkészíteni! Azt szeretném megkérdezni, hogy a meggle cukrászhabbal elkészítve jó lehet? A másik, felhasználható kimaradt ét mikuláscsoki is a krémhez? :) Lehet buta kérdések, de inkább biztosra mennék! Köszönöm válaszod! :)
VálaszTörlésFacsart naracslevet használtál vagy 100%os üdítőt? 😊
VálaszTörlés