Húsvétkor mamám szomszédjánál kóstoltuk ezt a finom süteményt. Akkor így nagyjából felvázolta a szomszédnéni a receptet, és most emlékezetből, tetszés szerint megsütöttem. Ha valami gyors és finom süteményre vágytok, akkor készítsétek ezt el!
Mivel cukorsziruppal le kell önteni a tésztát, így érdemes egy éjszakát állni hagyni, hogy szeletelésnél ne boruljanak el.
Hozzávalók:
Tészta:
- 12 tojás
- 12 ek cukor
- 12 g sütőpor
- 6 ek finomliszt
- 8 ek rétesliszt
Cukorszirup:
- 2 dl víz
- 230 g cukor
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 5 ek cukor
- 1 l habtejszín
- 7 ek cukor
- 1 cs. habfixáló
- 1,5 dl citromlé
Elkészítés:
- A piskótához a tojást válasszuk ketté.
- A tojásfehérjét a cukorral verjék kemény habbá, majd forgassuk hozzá a tojássárgáját.
- A finomlisztet, a réteslisztet és a sütőport keverjük össze, majd óvatosan forgassuk a habhoz.
- Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 25-30 percig. (TŰPRÓBA)
- Ha kihűlt a tészta, vágjuk először ketté. Majd a piskóta 1/3-át vágjuk le, ez lesz a harmadik emeletünk. (Kép lentebb)
- A tejből, cukorból és a pudingporból főzzünk pudingot, majd ha kihűlt, kavarjuk hozzá a citromlevet.
- A tejszínt a cukorral, és a habfixálóval verjük kemény habbá, majd forgassuk a citromos pudinghoz.
- A cukrot a vízzel tegyük fel főni, majd forrástól számított 2-3 percig főzzük.
- Majd rakjuk össze a tésztát: locsoljuk meg mindegyik tésztalapot a sziruppal, majd vonjuk be mindegyiket a krém harmadával.
- Ahhoz, hogy a piskóta a szirupot magába tudja szívni, egy éjszakára tegyük hűvösre/hűtőbe.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 25-30 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
ez nagyon nagyon tetszik!! mekkora tepsiben sutotted?
VálaszTörlésNagyon örülök neki:)) 38x25 cm-esben:)
Törlésez nagyon nagyon tetszik!! mekkora tepsiben sutotted?
VálaszTörlésUhhhhhh imádnám :)
VálaszTörlésMi is imádtuk:)) Két nap alatt el is pusztítottuk :D
Törlés