Tavaly kóstoltam először sárga túrót, amit a barátom nagymamája készített, és már akkor elterveztem, hogy az idei húsvétra én is készíteni fogok.
Érdemes kipróbálni, mert nagyon egyszerű, gyors, és nem mellesleg nagyon finom, ami tökéletesen kiegészíti a sonka sós ízét.
Ha valaki esetleg nem akarja édesen, akkor természetesen a cukor mennyiségét kell csökkenteni:)
Hozzávalók:
- 1 l házi tej
- 10 tojás
- 6 ek cukor
- 24 g vaníliás cukor
Elkészítés:
- A tejet a cukorral alacsony lángon forraljuk fel.
- A tojást villával törjük össze, és a felforrt tejhez folyamatos kevergetés közben adjuk hozzá.
- Majd alacsony lángon főzzük folyamatosan kevergetve addig, amíg túrószerű lesz, felforr, és a tejsavó kicsapódik.
- Egy tálat béleljünk ki egy kendővel (én konyharuhával), és öntsük bele a túrót, majd a négy sarkánál fogva kössük össze, és akasszuk fel valahova, hogy kicsöpögjön belőle a savó. (Ekkor még tudjuk formázni.)
- Ha kicsöpögött (kb 2-3 óra), csomagoljuk folpackba, és tegyük hűtőbe.
- Másnap szeleteljük fel, és fogyasszuk egészséggel.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30 perc + csöpögtetés, hűtés
Jó étvágyat hozzá:)
A tojást keményre kell megfőzni?
VálaszTörlésA 10 tojásra gondolsz? Mert azt miután villával összetöröd, hozzáöntöd a felforrt tejhez, és addig főzöd kavargatva, amíg túrószerű lesz.
TörlésVagy a háttérben lévő tojásra gondolsz? Mert azt csak dísznek tettem oda:)
A sárgat úró 10 tojására gondoltam. Mielőtt a villával összetöröm, előtte keményre kell főzni?
TörlésNeem, még nyersen ahogy feltöröd a tojást, úgy vered egy kicsit villával.
TörlésMindig is birizgálta a fantáziámat :) És nem is tűnik nehéznek az elkészítése :)
VálaszTörlésÓ nagyon könnyű, és annyira jó a sós sonkához:)
Törlés