Végre az eper ára kezd lejjebb menni, így eljött annak is az ideje, hogy finoom könnyed sütiket hozzak nektek:)
Idén ezzel a mutatós Charlotte tortával kezdtem. Remélem nektek is úgy fog ízleni, mint nekünk!
Apát idézve: Életem legfinomabb sütije!
Tészta:
- 12 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 12 ek cukor
- 12 ek liszt
- lekvár
Krém:
- 500 g eper
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 500 g natúr joghurt
- 220 g cukor
- 20 g zselatinpor
- 5 ek víz
Elkészítés:
- A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk hozzá a tojássárgáját, végül a sütőporral összekevert lisztet.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 30 percig. (TŰPRÓBA!)
- A sütőből kivéve vágjuk ketté még melegen és kenjük meg lekvárral a tésztát, majd tekerjük fel, és vágjunk 1 cm vastag szeleteket.
- A tálat folpackkal béleljük ki, és szorosan rakjuk ki piskótatekerccsel.
- A joghurtot a cukorral keverjük össze.
- A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, majd forgassuk a joghurthoz.
- A zselatinport adjuk 5 ek langyos vízhez, és melegítsük addig, míg elolvad a zselatin, de ne forraljuk fel.
- Kavarjuk össze 4-5 ek krémmel, majd forgassuk hozzá az egész krémhez. (Ha nagyon összekapná a zselatin, akkor botmixerrel törjük össze.)
- Végül adjuk hozzá a felkockázott epret.
- Borítsuk a piskótatekerccsel kibélelt tálba.
- A tetejét rakjuk ki tekercsekkel.
- Legalább egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
- Másnap borítsuk ki a tálból a tortát, és kenjük meg a tetejét lekvárral.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180 °C
Jó étvágyat hozzá!:)
Na igen, a charlotte nagy adu-ász. Nálunk is készült már túrósan, barackosan, erdei gyümisen, de a legjobb eddig szerintem a csíkos charlotte volt. :) Szeretettel ajánlom apukádnak és persze neked is ;)
VálaszTörlésMilyen az a csíkos charlotte torta? :P
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésszerintem úgy lenne még istenibb, hogy a piskóta eperdzsemmel lenne megkenve, hmmm, ki is próbálom a hétvégén.kár hogy lassan vége az eperszezonnak. főzzetek ti is amíg lehet, itt találtok jó receptet is http://glurl.co/befozok
VálaszTörlésKipróbáltad?:)
TörlésTermészetesen úgy is meg lehet csinálni, csak én baracklekvárral szeretem a piskótatekercset, azért nem eperlekvár került bele:)
Szia!
VálaszTörlésTegnap elkészítettem, mégpedig eperlekvárral. Nagyon finom és látványos lett. Köszönöm a receptet.
István
Szia István!
TörlésNagyon örülök neki, hogy ízlett!
Köszönöm, hogy megírtad:)
Szia! Ma ez a torta kerül sorra! :) Azt lehet tudni milyen nagyságú sütőben sütötted a tésztát?
VálaszTörlésSzia!
Törlés38x25 cm-es a tepsim:)
Köszönöm! :) Már el is készült! Csuda finom! ;)
Törlés