2015. május 30., szombat

Epres joghurtos-tejszínes charlotte torta






Végre az eper ára kezd lejjebb menni, így eljött annak is az ideje, hogy finoom könnyed sütiket hozzak nektek:)
Idén ezzel a mutatós Charlotte tortával kezdtem. Remélem nektek is úgy fog ízleni, mint nekünk!
Apát idézve: Életem legfinomabb sütije!

Hozzávalók:
Tészta:
  • 12 tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 12 ek cukor
  • 12 ek liszt

  • lekvár
Krém:
  • 500 g eper
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 500 g natúr joghurt
  • 220 g cukor
  • 20 g zselatinpor
  • 5 ek víz

Elkészítés:
  1. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk hozzá a tojássárgáját, végül a sütőporral összekevert lisztet.
  2. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 30 percig. (TŰPRÓBA!)
  3. A sütőből kivéve vágjuk ketté még melegen és kenjük meg lekvárral a tésztát, majd tekerjük fel, és vágjunk 1 cm vastag szeleteket.
  4. A tálat folpackkal béleljük ki, és szorosan rakjuk ki piskótatekerccsel.
  5. A joghurtot a cukorral keverjük össze.
  6. A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, majd forgassuk a joghurthoz.
  7. A zselatinport adjuk 5 ek langyos vízhez, és melegítsük addig, míg elolvad a zselatin, de ne forraljuk fel.
  8. Kavarjuk össze 4-5 ek krémmel, majd forgassuk hozzá az egész krémhez. (Ha nagyon összekapná a zselatin, akkor botmixerrel törjük össze.)
  9. Végül adjuk hozzá a felkockázott epret.
  10. Borítsuk a piskótatekerccsel kibélelt tálba.
  11. A tetejét rakjuk ki tekercsekkel.
  12. Legalább egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
  13. Másnap borítsuk ki a tálból a tortát, és kenjük meg a tetejét lekvárral.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 30 perc
Sütési hőfok: 180 °C

Jó étvágyat hozzá!:)

10 megjegyzés:

  1. Na igen, a charlotte nagy adu-ász. Nálunk is készült már túrósan, barackosan, erdei gyümisen, de a legjobb eddig szerintem a csíkos charlotte volt. :) Szeretettel ajánlom apukádnak és persze neked is ;)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. szerintem úgy lenne még istenibb, hogy a piskóta eperdzsemmel lenne megkenve, hmmm, ki is próbálom a hétvégén.kár hogy lassan vége az eperszezonnak. főzzetek ti is amíg lehet, itt találtok jó receptet is http://glurl.co/befozok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kipróbáltad?:)
      Természetesen úgy is meg lehet csinálni, csak én baracklekvárral szeretem a piskótatekercset, azért nem eperlekvár került bele:)

      Törlés
  4. Szia!
    Tegnap elkészítettem, mégpedig eperlekvárral. Nagyon finom és látványos lett. Köszönöm a receptet.
    István

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia István!
      Nagyon örülök neki, hogy ízlett!
      Köszönöm, hogy megírtad:)

      Törlés
  5. Szia! Ma ez a torta kerül sorra! :) Azt lehet tudni milyen nagyságú sütőben sütötted a tésztát?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      38x25 cm-es a tepsim:)

      Törlés
    2. Köszönöm! :) Már el is készült! Csuda finom! ;)

      Törlés