2015. május 2., szombat

Kakaós csiga




Nagyoon finom, csupa csokis kakaós csiga.

Hozzávalók:
Tészta:
  • 1 kg liszt
  • 50 g élesztő
  • 300 g cukor
  • csipet só
  • 5-6 dl tej
  • 200 g vaj
  • 160 g vaj

Töltelék:
  • 100 g vaj
  • 7 ek holland kakaó
  • 24 ek cukor
  • 1 ek liszt (ez a titok:)

Elkészítés:
  1. Az élesztőt futtassuk fel 1 dl cukros(csipet), sós(csipet) langyos tejben.
  2. A cukros lisztbe morzsoljuk el a vajat (200 g).
  3. Adjuk hozzá az élesztőt és kezdjük el összedolgozni, majd adagoljuk hozzá a tejet. (Csak amennyit felvesz!)
  4. Pihentessük fél órán át, majd gyúrjuk össze, és hagyjuk még további félórára.
  5. Ha letelt az egy óra, nyújtsuk ki kb 2 cm vastagra és kenjük meg puha vajjal(16 dkg) (NE legyen folyós!) és hajtsuk 3x félbe, majd hagyjuk további félórára pihenni.
  6. A kakaót,cukrot és a lisztet keverjük össze.
  7. Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg olvasztott vajjal és szórjuk meg a kakaós keverékkel. (Én a tésztát félbevágtam, és először csak az egyiket készítettem el, majd a másik felét, mert egyszerre túl nagy lett volna.)
  8. Tekerjük fel és vágjunk kb 1,5-2 cm-es csigákat.
  9. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe és hagyjuk még 20 percig pihenni.
  10. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 25 percig.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: kb 3-4 óra
Sütési idő: 25 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:))

Eredeti recept: ITT

8 megjegyzés:

  1. Nálunk a vasárnapi reggelik elmaradhatatlan finomsága :) imádják a gyerekek (is)

    VálaszTörlés
  2. Imádom! Legutóbb a munkaehelyemen több pékség csigáját is teszteltük, de a házinak nincs párja :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó munkahelyed van, ahol csigákat teszteltek :P

      Törlés
  3. Szia! Most sült ki egy adag és nagyon finom. Még forrón pusziltam be 3 darabot. köszi a receptet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Örülök, hogy ennyire ízlett:) Egészségedre

      Törlés