Oldalak

2015. június 4., csütörtök

Epres krémsajtos red velvet blondie / Red velvet cream cheese blondie with strawberry





Krémes, epres, csokis...isteni!!

Belül igen folyós a tészta, így inkább azoknak ajánlom, akik szeretik az ilyen sütiket is (pl. Csokiláva)
Jól lehűtve ebben a melegben olyan, akár egy fagyi:)

Hozzávalók (38x25 cm-es tepsi):
  • 200 g fehércsokoládé
  • 220 g vaj
  • 350 g cukor
  • 160 g liszt
  • 8 g kakaó(keserű!)
  • 2 ek vaníliaaroma
  • 4 db tojás
  • piros ételfesték
Krémsajt:
  • 450 g krémsajt
  • 120 g cukor
  • 2 tojás

  • eper

Elkészítés:
  1. Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól el.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit és az ételfestéket.
  5. A tepsit béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy túllógjon a sütőpapír.
  6. Öntsük a tésztát a tepsibe.
  7. A sajtkrémet a cukorral és a tojásokkal pár másodpercig habosítsuk, majd kanalazzunk a tészta tetejére.
  8. A krémsajt tetejére szeleteljünk epret.
  9. Majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig. (Ha nem szeretnétek lágy tésztát kapni, akkor süssétek kb 30 percig, vagy amíg a beleszúrt fogpiszkáló tisztán jön ki.)


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 30-35 perc
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá!:)

--------------------------------------------------------

Ingredients (38x25 cm pan):

  • 200 g white chocolate
  • 220 g butter
  • 440 g sugar
  • 160 g flour
  • 8 g cocoa (unsweetened)
  • 2 tablespoon vanilla aroma
  • 4 eggs
  • red food colouring
Cream cheese:
  • 450 g cream cheese 
  • 120 g sugar
  • 2 eggs

  • strawberry

Directions:

  1. Line you pan with baking paper, leaving an overhang on all sides.
  2. Melt the chocolate and the butter in water bath.
  3. Whisk the eggs with the sugar until you get a light yellow cream.
  4. To the eggy mousse gently fold the flour, cocoa, baking powder mixture and vanilla aroma.
  5. Then add the melted chocolate and the food colouring and stir until smooth.
  6. Pour the batter into the prepared pan.
  7. To the cream cheese add the sugar and the eggs, and beat in a medium speed for few sec.
  8. Spoon the cream cheese to the batter.
  9. Put to the top some strawberry slices.
  10. In a preheated oven, in 180°C bake it for 20 mins. (If you don't want a soft blondie, bake it for 30 mins, or until a toothpick inserted comes out clean.)


Difficulty: easy
Prep time: 30-35 mins
Baking time: 20 mins
Baking temperature: 180°C

Bon appétit!:)

4 megjegyzés:

  1. Remek párosítás... a red velvet és az eper... csorog a nyálam :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óó köszönöm!:)) nekünk nagy kedvenc lett:)

      Törlés
  2. szia! az normalis hogy mar nagyjabol 45perce sutom de meg mindig nagyon folyos belul? koszi elore is a valaszt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Lehetseges, hogy a kremsajt miatt nem tud megszilardulni..
      Vegul milyen lett? Hogy izlett?

      Törlés