Nagyon finom, könnyed torta.
Bármilyen lekvárral elkészíthető!
Hozzávalók (20 cm-es torta):
Tészta:
- 200 g mák
- 80 g liszt
- 5 g sütőpor
- 1 citrom lereszelt héja
- 120 g vaj
- 5 tojás
- 160 g cukor
Krém:
- 250 g mascarpone
- 2 dl tejföl
- 100 g cukor
- 12 g vaníliás cukor
- 20 g zselatin fix
- eperlekvár
- eper
Elkészítés:
- A mákot, a lisztet, a sütőport és a citromhéjat kavarjuk össze.
- A puha vajat 40 g cukorral kavarjuk habosra, majd adjuk hozzá a tojássárgáját.
- A tojásfehérjét 120 g cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk a vajas keverékhez.
- A mákos keveréket kis adagonként adjuk a vajas alaphoz.
- Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük 30 percig, majd 165°C-on 5 percig. (TŰPRÓBA!)
- A krémhez a mascarponét, a tejfölt, a cukrot és a vaníliás cukrot kavarjuk össze, majd adjuk hozzá a zselatin fixet.
- A tésztát vágjuk ketté, és tegyük vissza a tortakarikát.
- Kenjük meg eperlekvárral, majd a krém 2/3-ával.
- Tegyük rá a tetejét, kenjük meg ismét lekvárral, majd vonjuk be a maradék krémmel.
- Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- Másnap díszítsük eperszeletekkel.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 30+5 perc
Sütési hőfok: 175°C+165°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Eredeti recept: ITT
Nagyon szép! Bár a mákot nem szeretem, bármilyen piros gyümölcs mellé szívesen elnézegetem :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen:) Valóban más színnel el sem tudom képzelni:)
TörlésCsodásan néz ki! :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen!:)
TörlésImádom a mákot és a mákos sütiket is. Nagyon szépséges lett és biztos nagyon finom is :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen!:) Nekünk nagyon ízlett!:)
TörlésA mák az darált? nagyon szép lett - én málnával fogom késziteni :-)
VálaszTörlésIgen-igen, darált mákkal készült:)
TörlésKöszönöm szépen! Ú azzal is tuti szuper lesz!!:)
Szuper recept, az egész család teljesen odavolt érte, főleg a párom,akinek készült :)
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ízlett!:)
TörlésSzia! A mák darált, ugye? Köszönöm
VálaszTörlés