Mostanában a brownie-t sok torta alapjaként sütöm meg, mert nagyon különlegessé teszi az ízvilágot.
Hozzávalók:
Brownie:
- 150 g csoki
- 165 g vaj
- 330 g cukor
- 120 g liszt
- 45 g kakaó
- 1 ek vanília aroma
- 3 tojás
- 1/2 tk sütőpor
Túrókrém:
- 500 g túró
- 200 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 150 g tejföl
- 175 g tejszín
- 1 cs zselatin fix
- 10 db eper
- kakaó
Elkészítés:
- Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
- A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
- Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól el.
- Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.
- A tepsit béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy túllógjon a sütőpapír.
- Öntsük a tésztát a tepsibe, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 25 percig.
- A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük össze.
- A tejszínt verjük fel a zselatin fixszel kemény habbá, majd forgassuk a túrókrémhez.
- Pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen.
- Szeleteljünk epret a brownie tetejére.
- A túrókrémet töltsük habzsákba, majd vonjuk be vele a tortát.
- Szórjuk meg kakaóporral a tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 25 perc
Sütési hőfok: 180°C
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése