A hétvégén már sütöttem Epres túrótortát, de mindenképpen akartam még egyet, amíg van az eperből. Viszont valami újra is vágytam, így született meg ez a zebratorta.
Piskóta:
- 4 tojás
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 1 ek kakaó
Túrókrém:
- 400 g eper
- 500 g túró
- 2 dl tejföl
- 12 db lapzselatin
- 250 g teavaj ( nem maragarin ill. vaj, hanem csak teavaj!)
- 2 cs. vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 4,5 dl tej
- cukor ízlés szerint
- Süssük meg a kakaós piskótát 4 tojásból.
- A lapzselatint áztassuk egy kis vízbe.
- A tejet melegítsük kézlangyosságúra, és tegyük bele a vízből kivett lapzselatint.
- A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a tojást, a szoba-hőmérsékletű teavajat illetve a cukrot robotgéppel csomómentesre kavarjuk ki.
- A lapzselatint a tejjel együtt keverjük bele a túrókrémbe.
- Kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsük még.
- A krémet osszuk úgy ketté, hogy az eper mennyiségét is számoljuk hozzá. (Tehát ha az eperrel együtt 2200 g, akkor az egyik krém 1100 g lesz, míg a másik 700 g lesz)
- Az epret turmixoljuk össze, majd keverjük a kisebb krémhez.
- A tészta közepére először öntsünk az epres krémből egy keveset, majd a sima túrósból szintén középre. Ezt ismételjük addig, amíg el nem fogy az összes krém.
- Tegyük be a krémet a hűtőbe legalább egy éjszakára.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Csábítóan szépséges :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen:)
TörlésUaaaaaa, ezt ki kell próbálnom, most van 5 kg eprünk otthon... Illetve asszem már csak 4, mert én is felhasználtam belőle időközben... :P
VálaszTörlésAaa de jóó neked, 5 kg *-* Igeen láttam, hogy gyönyörűséges tortát alkottál :P
TörlésSzia! :) Szerinted el tudom ugyanezt készíteni barackkal is? Nem fog szétfolyni?
VálaszTörlésSzia! Vaj helyett lehet mascarpone?
VálaszTörlésSzia! Vaj helyett lehet mascarpone?
VálaszTörlésSzia! Ebben a nagy melegben félek a nyers tojástól 😔 de nagyon tetszik a recept, ha kihagynám mit javasolsz?Több zselatin esetleg fehér csoki ?Előre is köszönöm szépen a választ!
VálaszTörlés