Oldalak

2015. június 7., vasárnap

Kandírozott rózsaszirom




Először féltem tőle, mert hát mégis virágot megenni? Ráadásul a sütibe/sütire is tegyem? Pedig én aztán szeretek új dolgokat kipróbálni, mindenfélét megkóstolni...De ettől mégis féltem.. Aztán elhatároztam, hogy ha törik ha szakad én akkor is kipróbálom. Így fogtam magam, elmentem keresztapukámhoz, és leszedtem a legszebb rózsáit. Jelentem, isteni! Annyira finom karakteres íze van! Feldobja a sütiket az 100%!

Természetesen mindegyik kezeletlen, így nyugodt szívvel fogyasztható!

Fontos, hogy ha Ti is szeretnétek kipróbálni, akkor csak olyan rózsát fogyasszatok, ami biztos forrásból származik, és tudjátok, hogy nem lett permetezve semmivel sem!

Hozzávalók:

  • rózsaszirom/egész rózsa
  • tojásfehérje
  • porcukor


Elkészítés:

  1. Mossuk meg jól a szirmokat, majd szárítsuk meg.
  2. A tojásfehérjét villával enyhén verjük fel, míg habos lesz.
  3. Egy ecsettel vékony rétegben kenjük le a szirmokat, majd szórjuk meg porcukorral, és helyezzük egy rácsra.
  4. Egy napot hagyjuk száradni. Száradás közben érdemes még 1-2x megszórni porcukorral.
  5. Miután kiszáradtak, egy ecsettel távolítsuk el a felesleges porcukrot.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 10 perc + szárítás

4 megjegyzés:

  1. Igazán különleges! Én anno cukorkában ettem rózsát, na abban aztán minden volt, csak természetes ízek nem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, a rengeteg cukor el tudja nyomni az ízét :D

      Törlés
  2. Szia! Szuperek ezek a rózsák, mindenképp kipróbálom! Azt tudod esetleg, meddig lehet ezeket tárolni? köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm szépen!:) Egy dobozban szerintem pár hétig tárolható, akár hónapokig is, de ezt nem mondom biztosra. Viszont ne tedd a hűtőbe, mert ott ellágyul, és elveszíti a finom ízét!

      Törlés