Őszinte leszek.. ez a torta kifogott rajtam teljesen.
Bár azt is be kell valljam, hogy én voltam a béna, mert nem gondolkoztam, csak ahogy a legegyszerűbbnek tűnt, úgy kezdtem el.
Na de hogy is jártam?
Először az állítható tortakarikát rátettem egy tortatálcára, és a szélét körberaktam babapiskótával, valamint az alját is leraktam. A problémák már itt kezdődtek, ugyanis a szélén lévő piskóták nem akartak megállni, hanem folyamatosan eldőltek.. de kb 30 perc alatt stabilan megmaradtak.
Aztán elkészítettem a krémet, ráöntöttem, ÉS!! A krém kifolyt.. igen, tudom, ezt gondolhattam volna, de valamiért eszembe sem jutott. Jó nem baj gyorsan amit meg tudtam menteni azt összeszedtem, és gyorsan elővettem a kapcsos tortaformámat. Annak az alját körberaktam, és beleöntöttem a krémet. Na de ez sem ment simán, ugyanis az összes babapiskóta feljött a tetejére. Azt hittem megmarom magam..komolyan... De aztán nem bánkódtam miatta, hanem úgy voltam vele, hogy sebaj, a teteje lesz az alja, az alja meg a teteje. És voilá.. minden jó ha jó a vége!! A torta isteni! És semmit észre sem lehet venni rajta, hogy bénáskodtam:)
Hozzávalók (26 cm):
- 2 csomag babapiskóta
Krém:
- 500 g túró
- 2 dl tejföl
- 5 dl tej
- 12 db lapzselatin
- 300 g cukor
- 500 g őszibarack
- 250 g teavaj
- 2 db tojás
- baracklekvár
Tetejére:
- 500 g őszibarack
Elkészítés:
- Kapcsos tortaformát béleljük ki, valamint az oldalát magasítsuk meg sütőpapírral.
- A krémet két fázisban készítsük el:
- A 6 db lapzselatint áztassuk egy kis vízbe.
- 2,5 dl tejet melegítsük kézlangyosságúra, és tegyük bele a vízből kivett lapzselatint.
- A 250 g túrót, az 1 dl tejfölt, az 1 tojást, 125 g szoba-hőmérsékletű teavajat illetve 150 g cukrot robotgéppel csomómentesre kavarjuk ki.
- A lapzselatint a tejjel együtt keverjük bele a túrókrémbe.
- Kavarjuk jól össze, majd daraboljunk hozzá 250 g őszibarackot.
- Öntsük a tortaformába.
- A tetejét rakjuk ki babapiskótával, majd tegyük be a hűtőbe minimum 2 órára.
- Majd ismét a 6 db lapzselatint áztassuk egy kis vízbe.
- 2,5 dl tejet melegítsük kézlangyosságúra, és tegyük bele a vízből kivett lapzselatint.
- A 250 g túrót, az 1 dl tejfölt, az 1 tojást, 125 g szoba-hőmérsékletű teavajat illetve 150 g cukrot robotgéppel csomómentesre kavarjuk ki.
- A lapzselatint a tejjel együtt keverjük bele a túrókrémbe.
- Kavarjuk jól össze, majd daraboljunk hozzá a maradék 250 g őszibarackot.
- Öntsük a tortára a krémet, és ismét rakjuk ki babapiskótával a tetejét.
- Tegyük a hűtőbe minimum 5 órára, de jobb, ha egész éjszaka ott hagyjuk.
- Másnap fordítsuk meg az egész tortát, hogy a teteje legyen az alja, az alja meg a teteje.
- Az oldalát kenjük le baracklekvárral, és rakjuk körbe babapiskótával, és kössük meg egy szalaggal. (Ha túl magas a babapiskóta, akkor vágjunk le belőle.)
- A barackot szeleteljük fel, és kívülről befelé haladva rakjuk ki.
Nehézség: könnyű (ha nem bénáztok annyit, mint én)
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Jó étvágyat hozzá!:)
Nagyon szép lett, főleg a rózsa alakú barackdíszítés... na én arra tuti nem lennék képes :D
VálaszTörlésKöszönöm szépen!!:)
TörlésÓóó dehogynem, még szebbet is alkotnál!!:)