Hozzávalók:
- 600-700 g porcukor
- 10 g zselatin
- 1 ek margarin/vaj
- 2 ek méz
- 6 ek víz
Elkészítés:
- Kb 500 g porcukrot tegyünk egy tálba, abba csináljunk mélyedést.
- A vizet és a zselatint melegítsük addig, míg épp elolvad a zselatin, majd adjuk hozzá a vajat és a mézet, és olvasszuk össze.
- Majd öntsük a mélyedésbe, és a kanállal kavarjuk össze.
- Ameddig szükséges adagoljuk hozzá a porcukrot, de egyszerre csak egy keveset. Ha már nem tudjuk kavarni, akkor gyúrjuk tovább a kezünkkel.
- Akkor van kész, ha egynemű gömbbé tudjuk formálni, de még kicsit ragad, és jó puha.
- Csomagoljuk 4-5x zacskóba, és hagyjuk kb 6 órán át szobahőmérsékleten.
Mutatok pár képet, hogy hogyan lehet fondantnal tortákat burkolni!
Nekem nagy kedvenceim a fontantos torták, annyi mindent meg lehet valósítani velük. Bár bevallom hősiesen, napi 8 óra meló mellett a kész változatot részesítem előnyben :P
VálaszTörlésAz biztos, hogy sok meló van vele..:D
TörlésÉs enni is szereted, vagy csak dolgozni vele?
A VR os torta hozott ide :) nagyon tetszik a blogod . Abszolút kezdőként szeretnék egy fondant tortát elkészíteni :D mire figyeljek leginkább hogy ne keljen sokszor ujra probalkozzak?
VálaszTörlésKöszönöm szépen:)
TörlésFúha, hogy mikor begyúrod a masszát, ne legyen kemény, amikor már csak kicsit ragad, akkor ne gyúrj bele több porcukrot. Illetve másnap keményítőzd be kicsit a munkafelületet, hogy ne ragadjon le:)