Oldalak

2015. augusztus 13., csütörtök

Fondantmassza

Egyre több fondant tortát osztok meg veletek, aminek nagyon örülök, azonban még maga a fondant recept magában nem került még fel. Ezért most azt osztom meg veletek!

Hozzávalók:
  • 600-700 g porcukor
  • 10 g zselatin
  • 1 ek margarin/vaj
  • 2 ek méz
  • 6 ek víz
Elkészítés:
  1. Kb 500 g porcukrot tegyünk egy tálba, abba csináljunk mélyedést.
  2. A vizet és a zselatint melegítsük addig, míg épp elolvad a zselatin, majd adjuk hozzá a vajat és a mézet, és olvasszuk össze. 
  3. Majd öntsük a mélyedésbe, és a kanállal kavarjuk össze.
  4. Ameddig szükséges adagoljuk hozzá a porcukrot, de egyszerre csak egy keveset. Ha már nem tudjuk kavarni, akkor gyúrjuk tovább a kezünkkel.
  5. Akkor van kész, ha egynemű gömbbé tudjuk formálni, de még kicsit ragad, és jó puha.
  6. Csomagoljuk 4-5x zacskóba, és hagyjuk kb 6 órán át szobahőmérsékleten.
Mutatok pár képet, hogy hogyan lehet fondantnal tortákat burkolni!










4 megjegyzés:

  1. Nekem nagy kedvenceim a fontantos torták, annyi mindent meg lehet valósítani velük. Bár bevallom hősiesen, napi 8 óra meló mellett a kész változatot részesítem előnyben :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy sok meló van vele..:D
      És enni is szereted, vagy csak dolgozni vele?

      Törlés
  2. A VR os torta hozott ide :) nagyon tetszik a blogod . Abszolút kezdőként szeretnék egy fondant tortát elkészíteni :D mire figyeljek leginkább hogy ne keljen sokszor ujra probalkozzak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen:)
      Fúha, hogy mikor begyúrod a masszát, ne legyen kemény, amikor már csak kicsit ragad, akkor ne gyúrj bele több porcukrot. Illetve másnap keményítőzd be kicsit a munkafelületet, hogy ne ragadjon le:)

      Törlés