Mielőtt megcsináltam volna azt gondoltam, hogy olyan lesz, mint a habcsók. De nem!! Egyáltalán nem! Ez sokkal jobb, valami isteni! Próbáljátok ki ti is, tuti nem fogtok csalódni!
Én egy kisebb pavlovát és egy nagyobbat is készítettem ebből a mennyiségből.
Hozzávalók (24 cm):
- 150 g tojásfehérje
- 300 g cukor
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 180 g krémsajt
- 50 g cukor
Tetejére:
- mangó
- gránátalma
Elkészítés:
- A sütőpapírra rajzoljunk egy 24 cm-es kört.
- A tojásfehérjét a cukorral kavarjuk habosra, majd vízgőz felett kézi habverővel verjük addig, amíg felmelegszik a hab.
- Majd vegyük le a vízgőzről, és elektromos habverővel verjük kihűlésig.
- Töltsük habzsákba.
- A megrajzolt kör közepére tegyünk egy gombócot, és azt nyomjuk körbe, amíg elérünk a kör széléig.
- Majd az utolsó körre tegyünk még két réteg habot, így megmagasítva a szélét.
- Csillagcsővel díszítsük körbe.
- Előmelegített sütőben, 120°C-on süssük 1 óra 10 percig.
- Majd résnyire nyitott ajtónál hagyjuk teljesen kihűlni.
- A habtejszínt verjük kemény habbá.
- A krémsajtot a cukorral kavarjuk össze, majd forgassuk hozzá a keményre vert habtejszínnel.
- A krémet kanalazzuk a pavlova közepére, és szórjuk meg gránátalmával és mangóval.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra + hűlés
Sütési idő: 1 óra 10 perc
Sütési hőfok: 120°C
Jó étvágyat hozzá!:)
A suto beallitasat elarulod? Csak also, also-felso? Legkeveressel, anelkul? Koszi: Aniko
VálaszTörlésSzia Anikó!
TörlésAlsó-felső sütésen csináltam. Minden sütit alsó-felsőn sütök, ha nem akkor odaírom a receptbe:)
Szandi