Oldalak

2015. december 16., szerda

Gránátalmás-mangós pavlova







Mielőtt megcsináltam volna azt gondoltam, hogy olyan lesz, mint a habcsók. De nem!! Egyáltalán nem! Ez sokkal jobb, valami isteni! Próbáljátok ki ti is, tuti nem fogtok csalódni!
Én egy kisebb pavlovát és egy nagyobbat is készítettem ebből a mennyiségből.

Hozzávalók (24 cm): 

  • 150 g tojásfehérje
  • 300 g cukor


Krém:

  • 2 dl habtejszín
  • 180 g krémsajt
  • 50 g cukor


Tetejére:

  • mangó
  • gránátalma


Elkészítés:

  1. A sütőpapírra rajzoljunk egy 24 cm-es kört.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kavarjuk habosra, majd vízgőz felett kézi habverővel verjük addig, amíg felmelegszik a hab.
  3. Majd vegyük le a vízgőzről, és elektromos habverővel verjük kihűlésig.
  4. Töltsük habzsákba.
  5. A megrajzolt kör közepére tegyünk egy gombócot, és azt nyomjuk körbe, amíg elérünk a kör széléig.
  6. Majd az utolsó körre tegyünk még két réteg habot, így megmagasítva a szélét.
  7. Csillagcsővel díszítsük körbe.
  8. Előmelegített sütőben, 120°C-on süssük 1 óra 10 percig.
  9. Majd résnyire nyitott ajtónál hagyjuk teljesen kihűlni.
  10. A habtejszínt verjük kemény habbá.
  11. A krémsajtot a cukorral kavarjuk össze, majd forgassuk hozzá a keményre vert habtejszínnel.
  12. A krémet kanalazzuk a pavlova közepére, és szórjuk meg gránátalmával és mangóval.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra + hűlés
Sütési idő: 1 óra 10 perc
Sütési hőfok: 120°C



Jó étvágyat hozzá!:)

2 megjegyzés:

  1. A suto beallitasat elarulod? Csak also, also-felso? Legkeveressel, anelkul? Koszi: Aniko

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Anikó!
      Alsó-felső sütésen csináltam. Minden sütit alsó-felsőn sütök, ha nem akkor odaírom a receptbe:)
      Szandi

      Törlés