A krém savanyúságát tökéletesen kiegészíti az édes hab! Nekünk nagyon bejött!:))
És megsúgom, hogy ez a barátom születésnapi tortája lett, nagyon örült neki :P
Az E-PICture Studioval a karácsonyi különleges videóban láthatjátok az elkészítését!:)
Hozzávalók (20 cm):
Brownie:
- 75 g tej/étcsokoládé
- 80 g vaj
- 165 g cukor
- 2 tojás
- 60 g liszt
- 20 g kakaó (keserű)
Citromkrém:
- 1,5 dl citromlé
- 200 g cukor
- 3 tojás
- 160 g vaj
- 2 lapzselatin
Hab:
- 90 g tojásfehérje
- 180 g cukor
Elkészítés:
- A tésztához gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
- A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
- Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk jól el.
- Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.
- Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
- Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát.
- A krémhez a lapzselatint áztassuk hideg vízbe.
- A citromlevet, a tojást és a cukrot keverjük simára, majd főzzük sűrűre.
- Miután levettük a tűzről adjuk hozzá a vajat és a kicsavart lapzselatint és keverjük simára.
- Majd a krémet öntsük a kihűlt tészta tetejére.
- Tegyük hűtőbe kb 4 órára, hogy kellően megfagyjon a citromos krém.
- Ha megfagyott a krém, vegyük le róla a karikát.
- A tojásfehérjét és a cukrot vízgőz felett verjük kemény habbá. Akkor van jól, ha elválik az edénytől.
- Lapátoljuk a krém tetejére, és egy kanállal húzzunk csúcsokat.
- Karamellizáló pisztollyal a hab csúcsait óvatosan karamellizáljuk.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 20-25 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Szia! 24 cm-es formához mennyivel növeljem a mennyiségeket? Nagyon jól néz ki, szeretném megsütni :-)
VálaszTörlésSzia!
TörlésÖrülök, hogy tetszik:)
1,5-1,6-tal szorozz be minden hozzávalót:)
En is 1.5re gondoltam, de inkabb elotte megkerdeztem. Nagyon koszonom! :-) Kiprobalom. Eva
TörlésSzívesen Eva!:)
TörlésMegsütöttem, nagyon finom lett! Jó laktató, egy szelet elég belőle :-) Köszi a receptet!
VálaszTörlésÉva
Nagyon örülök, hogy ízlett:)
Törlés