Téli hangulatot idéző csokoládés piskótatekercs:)
Az E-PICture Studioval a karácsonyi különleges videóban láthatjátok az elkészítését!:)
Hozzávalók:
Mintázás:
- 1 tojásfehérje
- 30 g cukor
- 30 g vaj
- 35 g liszt
Piskóta:
- 5 tojás
- 5 ek liszt
- 5 ek kakaó
- 6 g sütőpor
- 5 ek cukor
Csokoládékrém:
- 2 dl habtejszín
- 90 g csoki
- 50 g teavaj
- 50 g cukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
- A krémhez a csokoládét és a vajat vízgőz felett olvasszuk meg, majd öntsük hozzá a tejszín felét.
- A maradék tejszínt a cukorral, és a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük a csokikrémhez.
- Majd hűtsük le jól.
- A mintázáshoz a vajat olvasszuk meg és keverjük a cukorral habosra, majd adjuk hozzá a tojásfehérjét, a kakaót és a lisztet és keverjük csomómentesre.
- Habzsákkal (vagy zacskóval) rajzoljuk meg a mintát a sütőpapírra, majd míg elkészítjük a piskótát helyezzük hűtőbe.
- A tészta hozzávalóiból készítsünk piskótát, majd kanalazzuk a minta tetejére.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük kb 10-15 percig. (TŰPRÓBA! De ne süssük túl, mert akkor a minta megpirul)
- A még langyos piskótát kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel.
- Érdemes becsomagolni fóliába, és 1-2 órára hűtőbe tenni, hogy a csokoládékrém vissza tudjon fagyni.
Nehézség: könnyű
Elkészítés: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 10-15 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Nagyon szép! Gratulálok a videóhoz és Kellemes Ünnepeket neked és Családodnak!
VálaszTörlésKöszönöm szépen!:) Kellemes ünnepeket kívánok én is Neked és a Családodnak is!:)
TörlésA mintázáshoz a szövegben kakaó van :) ,a hópihéhez szerintem nem kell kakaó :).
VálaszTörlés