Nagyon különleges látványt nyújt ez a torta, és a legjobb benne, hogy nagyon egyszerű az elkészítése.
Hozzávalók (24 cm):
Piskóta:
- 200 g cukor+ 80 g a habba
- 310 g liszt
- 40 g holland kakaó
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl tej
- 4 tojás
- 16 g sütőpor
- 3 dl narancslé
- 250 g krémsajt
- 150 g cukor
- 5 dl habtejszín
- 1 cs. habfixáló
Díszítés:
Elkészítés:
- Minden hozzávalót készítsünk elő:
- A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze.
- A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
- Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
- A tojásfehérjét kezdjük el verni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá.
- Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
- Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t).
- Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 50 percig. (TŰPRÓBA!)
- Ha kihűlt vágjuk három fele.
- Az utolsó réteg köré tegyük vissza a tortakarikát.
- A másik két rétegből vágjunk 5-5 kb egyenlő széles köröket.
- A krémhez a narancslevet, a krémsajtot és a cukrot kavarjuk össze.
- A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, majd forgassuk a narancsos krémhez.
- Az alsó piskótára tegyük rá a legnagyobb kört, a középsőt és a legkisebbet, majd a lyukakat vonjuk be krémmel.
- Aztán ahova az előbb nem tettünk piskótát, oda most tegyük a kimaradt darabokat, és vonjuk be krémmel.
- Ugyanígy járjunk el a másik 5 piskóta körrel.
- Tegyük egy éjszakára hűtőbe.
- Másnap vegyük le a tortakarikát.
- Az oldalát vonjuk be a maradék krémmel, valamint díszítsük a tetejét.
- A közepére szórhatunk kandírozott narancsot.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: kb 50 perc
Sütési hőfok: 175°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Hű de jó néz ki ! És biztosan nagyon finom is.
VálaszTörlésSzandikám, annyi szépség van nálad ! :)
Nagyon szépen köszönöm, nagyon örülök, hogy tetszenek:)
TörlésHmmm igazán ünnepi igazán szépséges és biztos nagyon finom is :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, nagyon kedves vagy:)
TörlésSzia, megcsináltam a tortát, köszönjük a receptet, de egy-két észrevételt nem tudom, hogy szabad e tennem, főleg a kezdő háziasszonyok miatt is tenném ezt.
VálaszTörlésElőször is a piskóta zseniális(!) (mondom mint cukrász) nagyon jó az állaga, gyönyörűen feljött csupán a 4db tojásból. Tán túl magas is lett:-) Lehet ez az oka, hogy nekem kevés lett ez a krém mennyiség, főleg, hogy a tortát másnap díszíteni is kellene. Szerintem ezt a hozzávalóknál érdemes lenne feltüntetni, hogy a díszítéshez külön kell még tejszínhab, de legalábbis a biztonság kedvéért legyen otthon, az a tuti. (mondom, nekem kevés lett, lehet másnak nem.)A 3dl narancslé (én frissen facsartam és két narancs héját is belereszeltem)teljesen elhígítja a sajtkrémet, ha hozzáteszem a tejszínhabhoz a fixálót, az is édes kevés, hogy a krém megfelelő állagú legyen. Én még pluszban tettem hozzá két Dr.Oetker Extra zselatin fixet, és éjszaka imádkozni fogok, hogy reggelre jó legyen a krém a tortában. Szóval szerintem a kis habfixáló nagyon-nagyon kevés. És még egy utolsó észrevételem lenne,hogy ha a torta összeállításakor a legelső sort nem a legnagyobb karikával kezdjük, hanem az eggyel kisebbel, akkor a torta tetején az utolsó és egyben legnagyobb piskóta karika, egy keretet ad a krémnek mint egy kapszli, és nem kell a krémmel bűvészkedni, hogy szép élt varázsoljunk belőle a tortának. Mindezt csak építő jelleggel írtam, jó szándékkal, nem fikázás céljából :-) Köszönjük a receptet!
Kedves Szandi. Az a problémám a piskótánál, hogy hiába kenem fel 1 cm-re, olyan púpos lesz az egész, mint a mátra. mitől lehet ez? lehet asütő hibája? torta fokozatot szoktam bekapcsolni, lehet ez a probléma?
VálaszTörlésSzia!
TörlésAz hány fokost jelent?
szia SZandi nincs video erol a tortarol?
VálaszTörlésHa 5-5kb azonos kör kell akkor hogy lehet kisebbet,közepesen és nagyobbat tenni az alsóra?
VálaszTörlésSzia Szandi. Videó nincs a torta készítéséről! Köszönöm szépen
VálaszTörlés???😁
VálaszTörlés