Ebben a tortában három nagyon népszerű elemet ötvöztem: a browniet, a mousset és az oreot. És az eredmény: szupeeer!!
Hozzávalók (25 cm-es torta):
Brownie:
- 100 g tej/étcsoki
- 110 g vaj
- 220 g cukor
- 80 g liszt
- 30 g kakaó(keserű!)
- 2 db tojás
Étcsokoládé mousse:
- 170 g étcsokoládé
- 50 g tojássárgája
- 80 g cukor
- 5 g zselatin
- 3,5 dl habtejszín
Oreo krém:
- 160 g krémsajt
- 200 g tejföl
- 120 g cukor
- 140 g oreo
- 2 dl habtejszín
- 6 g zselatin
- 1,5 ek víz
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 50 g cukor
- 1 cs. habfixáló
- 2 kocka tejcsokoládé
- 4 db oreo keksz
Elkészítés:
- Gőz fölött a vajat és a csokoládét olvasszuk meg.
- A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
- Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk jól el.
- Végül adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
- Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
- Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)
- Az étcsokoládé moussehoz az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg.
- A tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd kavarjuk össze a csokoládéval.
- 1 dl tejszínt melegítsünk forráspontig, majd olvasszuk el benne a zselatint, és kavarjuk össze a tojásos csokoládéval.
- A maradék 2,5 dl tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a csokoládés masszához.
- Öntsük a kihűlt tésztára, és tegyük hűtőbe 2 órára.
- Az oreo kekszet törjük össze úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok.
- A krémsajtot, tejfölt és a cukrot kavarjuk össze.
- A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a tejfölös krémhez.
- A zselatint a vízzel olvasszuk össze, majd kavarjuk a krémhez.
- Végül forgassuk hozzá a kekszet, és öntsük a moussera.
- Tegyük hűtőbe minimum 4 órára.
- Vegyük le óvatosan a tortakarikát.
- A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá, majd díszítsük vele körbe a tortát.
- A kekszeket törtjük össze, és szórjuk a torta közepére.
- A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, és csíkozzuk be a tetejét.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Csodaklasszul néz ki, de azt hiszem, nem most állok neki a karácsonyi hajtásban :) előre is kellemes ünnepeket kívánok neked és családodnak :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen:)
TörlésNagyon aranyos vagy. köszönöm:) Én is kellemes ünnepeket kívánok neked és a családodnak:)
Elkeszitettem es nagyon finom lett! Koszonom a receptet! Mondjuk kov.leg az utolso tejszinhab reteget elfogom hagyni. Na de egy cukrászdaba az is kell! ;) Sok sikert Neked az almod megvalosulasahoz!
VálaszTörlésNagyon örülök neki, hogy ízlett!!:)
TörlésHát igen, az főleg azért került rá, hogy még ízlésesebben nézzen ki, meg befejezettnek, nélküle a külsejét illetően hiányérzetem volt:)
Nagyon szépen köszönöm Aliz!!:)
Szia!
VálaszTörlés50 g tojássárgája az hány tojásból jön össze?
Köszönöm!!!
Zsuzsi