Oldalak

2015. december 16., szerda

Oreos-csokoládés mousse torta






Ebben a tortában három nagyon népszerű elemet ötvöztem: a browniet, a mousset és az oreot. És az eredmény: szupeeer!!

Hozzávalók (25 cm-es torta):
Brownie:
  • 100 g tej/étcsoki
  • 110 g vaj
  • 220 g cukor
  • 80 g liszt
  • 30 g kakaó(keserű!)
  • 2 db tojás
Étcsokoládé mousse:

  • 170 g étcsokoládé
  • 50 g tojássárgája
  • 80 g cukor
  • 5 g zselatin
  • 3,5 dl habtejszín
Oreo krém:
  • 160 g krémsajt
  • 200 g tejföl
  • 120 g cukor
  • 140 g oreo
  • 2 dl habtejszín
  • 6 g zselatin
  • 1,5 ek víz

Tetejére:
  • 2 dl habtejszín
  • 50 g cukor
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 kocka tejcsokoládé
  • 4 db oreo keksz

Elkészítés:
  1. Gőz fölött a vajat és a csokoládét olvasszuk meg.
  2. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
  3. Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk jól el.
  4. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokoládét.
  5. Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
  6. Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)
  7. Az étcsokoládé moussehoz az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg.
  8. A tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd kavarjuk össze a csokoládéval.
  9. 1 dl tejszínt melegítsünk forráspontig, majd olvasszuk el benne a zselatint, és kavarjuk össze a tojásos  csokoládéval.
  10. A maradék 2,5 dl tejszínt verjük kemény habbá, és forgassuk a csokoládés masszához.
  11. Öntsük a kihűlt tésztára, és tegyük hűtőbe 2 órára.
  12. Az oreo kekszet törjük össze úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok.
  13. A krémsajtot, tejfölt és a cukrot kavarjuk össze.
  14. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a tejfölös krémhez.
  15. A zselatint a vízzel olvasszuk össze, majd kavarjuk a krémhez.
  16. Végül forgassuk hozzá a kekszet, és öntsük a moussera.
  17. Tegyük hűtőbe minimum 4 órára.
  18. Vegyük le óvatosan a tortakarikát.
  19. A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval verjük kemény habbá, majd díszítsük vele körbe a tortát.
  20. A kekszeket törtjük össze, és szórjuk a torta közepére.
  21. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, és csíkozzuk be a tetejét.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C



Jó étvágyat hozzá!:)

5 megjegyzés:

  1. Csodaklasszul néz ki, de azt hiszem, nem most állok neki a karácsonyi hajtásban :) előre is kellemes ünnepeket kívánok neked és családodnak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen:)
      Nagyon aranyos vagy. köszönöm:) Én is kellemes ünnepeket kívánok neked és a családodnak:)

      Törlés
  2. Elkeszitettem es nagyon finom lett! Koszonom a receptet! Mondjuk kov.leg az utolso tejszinhab reteget elfogom hagyni. Na de egy cukrászdaba az is kell! ;) Sok sikert Neked az almod megvalosulasahoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök neki, hogy ízlett!!:)
      Hát igen, az főleg azért került rá, hogy még ízlésesebben nézzen ki, meg befejezettnek, nélküle a külsejét illetően hiányérzetem volt:)
      Nagyon szépen köszönöm Aliz!!:)

      Törlés
  3. Szia!

    50 g tojássárgája az hány tojásból jön össze?
    Köszönöm!!!

    Zsuzsi

    VálaszTörlés