Ez a süti eredetileg angol crumblenek indult, de nekem menet közben nem tetszett a tészta állaga, ezért tettem bele tojást, és így már nem mondható crumblenek, tehát elneveztem egyszerűen almás-szedres süteménynek.
Egyébként ezt a receptet egy angol erasmusos sráctól kaptam, aki az International Dinnerre ezt a süteményt készítette el. Amint megkóstoltam, azonnal el is kértem tőle a receptet!:)
Az elkészítését videón is megtekinthetitek:
Ha egy átlagos méretű tepsiben készítitek el, akkor duplázzátok meg ezt az adagot!
Tészta:
- 300 g liszt
- 175 g cukor
- 175 g vaj
- 1 tojás
- vaj kikenéshez
Gyümölcsök:
- 500 g vékonyra szeletelt alma
- 225 g szeder (az enyém fagyasztott volt, de hagytam kiolvadni)
- 50 g cukor
Tetejére:
- 2-3 tk barna cukor/sötét nádcukor
Elkészítés:
- A lisztet a cukorral keverjük össze, majd kockánként adjuk hozzá a vajat, és morzsoljuk el benne.
- Adjuk hozzá a tojást, és dolgozzuk össze.
- A tálat vajazzuk ki.
- Halmozzuk az almaszeleteket a tál aljára.
- Szórjuk meg a tetejét cukorral.
- Oszlassuk el a tetején a szedreket.
- A tésztából csináljunk golyókat, kissé lapítsuk el, és szorosan tegyük a gyümölcsökre.
- Szórjuk meg nádcukorral a tetejét.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 50 percig.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 50 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése