Egyik kedvenc vacsoránk! Régebben Anya készítette nekünk, most már ezt is átvettem tőle:)
- 150 g búzadara
- 10 g liszt
- 3,7 dl tej
- 4 tojás
- 150 g cukor
Sütés:
- 60 g vaj
- lekvár
- porcukor
Elkészítés:
- A búzadarát a liszttel kavarjuk össze, majd keverjük hozzá a tejet, és hagyjuk egy órán át állni.
- Az egy óra elteltével a tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd öntsük hozzá a búzadarás keveréket, és kavarjuk össze.
- A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk a tojásos keverékhez.
- Egy nagy serpenyőben a vajat olvasszuk meg, majd öntsük bele a masszát.
- Folyamatosan kevergetve süssük addig, amíg darabjaira esik.
- Porcukorral meghintve, lekvárral fogyasszuk.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Jó étvágyat hozzá!:)
Hmmm muszáj kipróbálni mert imádjuk :)
VálaszTörlésRemélem nektek is annyira fog ízleni, mint nekünk!:)
TörlésNagyon ismerős ez a recept az ApróSéfről... http://aprosef.hu/csaszarmorzsa Forrásmegjelölést tehettél volna... ;)
VálaszTörlésKedves Névtelen!
TörlésMint ahogy fentebb olvashattad, évekig az Anyukám csinálta, tehát az alapján csináltam, nem pedig internetről szedtem a receptet. Ő is kapta valakitől, és csak leírva volt meg, ahol a forrás nem volt megjelölve, tehát én sem tudhattam az eredetét.
Mielőtt letámadsz, kérlek kérdezz! ;)
Ami nem saját recept, alul megtalálod az eredeti forrást, kivétel ha nem tudom, hogy honnan van, családi recept, vagy pedig én találom ki, formálom át teljesen.
Épp most készítem :) Tuti biztos, hogy finom lesz. Már sok receptedet elkészítettem, szeretem hogy ilyen egyszerűen, úgymond "szájbarágósan" írod le a recepteket. Nagyon klassz az oldalad, további sok sikert és még sok-sok sütögetést ����
VálaszTörlés