Oldalak

2016. január 13., szerda

Császármorzsa




Egyik kedvenc vacsoránk! Régebben Anya készítette nekünk, most már ezt is átvettem tőle:)



Hozzávalók:

  • 150 g búzadara
  • 10 g liszt
  • 3,7 dl tej
  • 4 tojás
  • 150 g cukor


Sütés:

  • 60 g vaj
Tálalás:
  • lekvár
  • porcukor


Elkészítés:

  1. A búzadarát a liszttel kavarjuk össze, majd keverjük hozzá a tejet, és hagyjuk egy órán át állni.
  2. Az egy óra elteltével a tojássárgáját a cukorral kavarjuk habosra, majd öntsük hozzá a búzadarás keveréket, és kavarjuk össze.
  3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk a tojásos keverékhez.
  4. Egy nagy serpenyőben a vajat olvasszuk meg, majd öntsük bele a masszát.
  5. Folyamatosan kevergetve süssük addig, amíg darabjaira esik.
  6. Porcukorral meghintve, lekvárral fogyasszuk.


Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra



Jó étvágyat hozzá!:)

5 megjegyzés:

  1. Hmmm muszáj kipróbálni mert imádjuk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem nektek is annyira fog ízleni, mint nekünk!:)

      Törlés
  2. Nagyon ismerős ez a recept az ApróSéfről... http://aprosef.hu/csaszarmorzsa Forrásmegjelölést tehettél volna... ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Névtelen!
      Mint ahogy fentebb olvashattad, évekig az Anyukám csinálta, tehát az alapján csináltam, nem pedig internetről szedtem a receptet. Ő is kapta valakitől, és csak leírva volt meg, ahol a forrás nem volt megjelölve, tehát én sem tudhattam az eredetét.
      Mielőtt letámadsz, kérlek kérdezz! ;)
      Ami nem saját recept, alul megtalálod az eredeti forrást, kivétel ha nem tudom, hogy honnan van, családi recept, vagy pedig én találom ki, formálom át teljesen.

      Törlés
  3. Épp most készítem :) Tuti biztos, hogy finom lesz. Már sok receptedet elkészítettem, szeretem hogy ilyen egyszerűen, úgymond "szájbarágósan" írod le a recepteket. Nagyon klassz az oldalad, további sok sikert és még sok-sok sütögetést ����

    VálaszTörlés