Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):
Keksz:
- 365 g zabkeksz (Győri Édes)
- 70 g olvasztott vaj (én teavajat tettem bele)
Sajtkrém:
- 1125 g Philadelphia natúr krémsajt (9 db 125 g)
- 375g cukor
- 4 tojás
- 180 g málna
Elkészítés:
- A zabkekszet aprítsuk morzsává és adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd kavarjuk homogénre, és nyomkodjuk bele a tortaformába.
- 180 °C-on 10 percig süssük elő.
- A krémsajtot pár másodpercig habosítsuk.
- Adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük össze.
- A krém közepébe üssünk egy tojást és a habverővel keverjük addig, amíg homogén nem lesz.
- Ugyanígy járjunk el a másik három tojással.
- Osszuk két egyenlő részre a krémet.
- Az egyik feléhez adjuk hozzá a málnát, és kavarjuk össze.
- Ha kihűlt a kekszalap, öntsük rá először a málnás krémet, majd óvatosan kanalazzuk rá a krém másik felét.
- Óvatosan üssük a munkalaphoz a tortaformát, és a feljövő buborékokat szúrjuk ki egy fogpiszkálóval.
- Az alját és az oldalát 3-4 rétegben burkoljuk alufóliával. Ahol van a széle az alufóliának, ott kössük meg egy madzaggal, hogy a víz ne folyjon be.
- Forraljunk vizet, majd egy nagyobb tepsibe öntsük bele. (Nem kell sokat beleönteni, kb 0,5l!!)
- Majd helyezzük bele a sajttortánkat.
- Előmelegített sütőben, 165°C-on süssük 70 percig, 30 perc elteltével a tetejét fedjük be alufóliával és így süssük tovább.
- Hagyjuk kihűlni és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Úúúúú :D <3
VálaszTörlés