Ezeket a habcsókokat a Fehér piskótás citromtorta díszítésére csináltam:)
Bátran próbáljátok ki, ugyanis nagyon finom, és pikk-pakk elkészül!
Hozzávalók:
- 110 g tojásfehérje
- 150 g cukor
- 3 ek citromlé
- ételfesték
Elkészítés:
- A tojásfehérjét vízgőz felett verjük kemény habbá.
- Amint felvertük vegyük le a vízgőzről, majd két részletben adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá, hogy szép fényes legyen.
- Majd adjuk hozzá a citromlevet, és ezzel verjük kemény habbá.
- A habzsákot ételfestékkel fessük meg, majd töltsük bele a krémet.
- És nyomjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Előmelegített sütőben, 100°C-on légkeveréses programon 1 órán át süssük/szárítsuk.
- Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 1 óra
Sütési hőfok: 100°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Micsoda otlet ez a csikozas! Nagyon mutatosak :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen!:)
TörlésHány tojást jelent a 110g? Koszi a valaszt elore:)
VálaszTörlésKb 3-4, de függ a tojások méretétől. Ha több g lenne neked, akkor azzal arányosan növeld a többi hozzávalót is :)
TörlésSzia, a csíkozást el lehet érni másképp is? Mert hétvégén sütném a tortát, és nincs habzsákom, max zacskóból tudok csinálni egyet. (amit nem tudom hogy lehetne megfesteni :-)) Köszönöm a választ :-)
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésEszetekbe ne jusson vízgőz fölött verni a tojást, ez egy baromság! 5 mp alatt kicsapódik és használhatatlan lesz! Szobahőmérsékletű fehérjével tökeletes lesz az eredmény és megspóroltok magatoknak 4 db tojást plusz egy nagy adag idegességet is!
VálaszTörlés