2016. február 13., szombat

Citromos habcsók



Ezeket a habcsókokat a Fehér piskótás citromtorta díszítésére csináltam:)
Bátran próbáljátok ki, ugyanis nagyon finom, és pikk-pakk elkészül!



Hozzávalók:

  • 110 g tojásfehérje
  • 150 g cukor
  • 3 ek citromlé
  • ételfesték


Elkészítés:
  1. A tojásfehérjét vízgőz felett verjük kemény habbá.
  2. Amint felvertük vegyük le a vízgőzről, majd két részletben adjuk hozzá a cukrot, és verjük kemény habbá, hogy szép fényes legyen.
  3. Majd adjuk hozzá a citromlevet, és ezzel verjük kemény habbá.
  4. A habzsákot ételfestékkel fessük meg, majd töltsük bele a krémet.
  5. És nyomjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Előmelegített sütőben, 100°C-on légkeveréses programon 1 órán át süssük/szárítsuk.
  7. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 1 óra
Sütési hőfok: 100°C

Jó étvágyat hozzá!:)

7 megjegyzés:

  1. Micsoda otlet ez a csikozas! Nagyon mutatosak :)

    VálaszTörlés
  2. Hány tojást jelent a 110g? Koszi a valaszt elore:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kb 3-4, de függ a tojások méretétől. Ha több g lenne neked, akkor azzal arányosan növeld a többi hozzávalót is :)

      Törlés
  3. Szia, a csíkozást el lehet érni másképp is? Mert hétvégén sütném a tortát, és nincs habzsákom, max zacskóból tudok csinálni egyet. (amit nem tudom hogy lehetne megfesteni :-)) Köszönöm a választ :-)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Eszetekbe ne jusson vízgőz fölött verni a tojást, ez egy baromság! 5 mp alatt kicsapódik és használhatatlan lesz! Szobahőmérsékletű fehérjével tökeletes lesz az eredmény és megspóroltok magatoknak 4 db tojást plusz egy nagy adag idegességet is!

    VálaszTörlés