Nagyon sok tojásfehérje halmozódott fel, így egy egyszerű fehér piskótát sütöttem belőle, és megbolondítottam a kedvenc citromkrémemmel:)
A citromos habcsókok receptjét ITT találjátok.
Fehér piskóta:
- 10 tojásfehérje
- 140 g cukor
- 140 g liszt
- 1 cs. sütőpor
Krém:
- 1 cs. pudingpor
- 3 dl tej
- 180 g cukor
- 2 dl citromlé
- 7 dl habtejszín
- 1 cs. habfixáló
Díszítés:
- 150 g tejcsokoládé
Elkészítés:
- A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a cukrot, és ismét verjük kemény habbá.
- Forgassuk hozzá a sütőporos lisztet.
- Öntsük a tortaformába.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 25-30 percig. (TŰPRÓBA!)
- Ahogy kivettük a sütőből, fordítsuk fejjel lefelé, hogy ne essen össze.
- Ha kihűlt, vágjuk három részre, és az alsó lap köré tegyük vissza a tortakarikát.
- A tejből, cukorból és a pudingporból főzzünk pudingot, majd ha kihűlt, kavarjuk hozzá a citromlevet.(Érdemes botmixerrel összetörni, hogy teljesen sima legyen a krém!)
- A tejszínt a cukorral, és a habfixálóval verjük kemény habbá, majd forgassuk a citromos pudinghoz.
- A krém egyharmadával kenjük meg a piskótát, majd helyezzük rá a középső lapot, és azt is kenjünk meg a krémmel, végül helyezzük rá az utolsó piskótát.
- Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- Másnap távolítsuk el a tortakarikát.
- A maradék krémmel vonjuk be a tortát.
- A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, és díszítsük körbe a tortát.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5-2 óra + hűtés
Sütési idő: 25-30 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
De jópofák azok a kis csíkos habcsókok :D
VálaszTörlésKöszönöm:D
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésSzia. Azt szeretnem megkérdezni , hogy a diszitesed, hogy lesz ilyen ? Hogy folyik le igy a csoki ? Nincs erről videód esetleg ?;)
VálaszTörlésSzia Kriszta:)
TörlésMég nincs róla videóm, de majd a későbbiekben biztos lesz erről is :)
Őszintén szólva én úgy csináltam, hogy a tetején eloszlattam a csokit, és az oldalára szánt csokit betöltöttem egy habzsákba, és körbenyomtam, és az folyt le.
Ha a tetején lévő csorgott volna le, akkor magát a krémet is vitte volna magával.
Gondolom a puding az vaníliás,a citromlé hány %-os?
VálaszTörlésIgen vaníliás puding, a citromléhez pedig friss citromot facsartam.
VálaszTörlésKöszi a gyors választ,hétvégén elkészítem! :)
VálaszTörlésSzia. Én 26cm-es formába szeretném megsütni a tortát, szerinted csináljak dupla adagból mindent?
VálaszTörlésSzia! Engem az érdekelne nagyon, hogy hogyan készülnek azok a kis csíkos csúcsok? Nagyon mutatósak :)Köszi, Eszti :)
VálaszTörlés