Lehetőségem volt kipróbálni a Bálint Csemege legújabb termékét, a gyógynövényes almaszirupot levendula ízben.
Fantasztikus az íze, és nagyon jól lehet használni cukor és méz helyett is!
Én most panna cottát készítettem, és ezzel édesítettem. Nagyon-nagyon finom lett!
Biztos, hogy sok sütit fogok vele még készíteni!:)
Hozzávalók (5 pohár):
- 2,5 dl zsíros tej
- 5 dl habtejszín
- 5 ek almaszirup - jelenesetben levendulás
- 12 g zselatin
Eperszósz:
- 240 g eper (fagyasztott is lehet)
- 4 ek almaszirup - jelenesetben levendulás
Elkészítés:
- A tejet, a tejszínt és az almaszirupot öntsük egy lábasba, és lassú tűzön főzzük fel.
- Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és olvasszuk el benne.
- Szűrjük le, majd osszuk el a poharakban.
- Tegyük hűtőbe 3-4 órára.
- Az epret és az almaszirupot főzzük össze, majd kanalazzuk a megdermedt krémre, és tegyük hűtőbe még minimum 1 órára.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 20 perc + hűtés
Jó étvágyat hozzá!:)
Óóó, milyen fincsi lehet! Sajna nekem olyan béna poharaim vannak, különben kipróbálnám :P Megkérdezhetem milyen márkájú tejszínt használsz?
VálaszTörlésMár én is mióta keresek egy kicsit öblösebb poharat, de sehol nem találok szépet :(
TörlésPersze, Parmalat vagy pedig Megglet szoktam mindig. És te?:)
Én is szoktam Megglét, de néha van leárazva President, az is jóság :P
TörlésNaa majd kipróbálom :P
TörlésNyaaamii!
VálaszTörlés